Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Körfezi’nde yunuslar yine şov yaptı!

İzmit Sahili’nde dün sabah saatlerinde avlanan yunus balıkları deniz yüzeyine çıkarak tekrar görsel şölen sundu. Yunuslar videoya kaydedildi.

İzmit Sahili’nde dün sabah

Türkiye’nin en büyük doğal limanı konumunda olan İzmit Körfezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çevre yatırımlarıyla temizleniyor. Balık popülasyonunun arttığı İzmit Körfezi, yunus balıklarının evi haline geldi. Yunus balıkları İzmit sahilinde deniz yüzeyine çıkarak görsel bir şölen sundu. Vatandaşlar yunus balıklarının gösterisini meraklı gözlerle izlerken, o anları cep telefonları ile kaydetti.

DENETİMLERLE DENİZ TEMİZLENDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit Körfezi’nin kirlenmesini önlemek amacıyla evsel ve endüstriyel atık suların denize direkt ulaşmaması için arıtma tesisleri yaptı. Deniz uçakları ile havadan, kontrol tekneleri ile denizden ve denetim ekipleri ile karadan yaptığı çalışmalar ile 15 yılda Körfez’in su altı yaşamı eski haline döndü. Türkiye’de ilk defa deniz ortamında levrek, kalkan ve çipura gibi ekonomik değeri bulunan balıklar ile gerçekleştirilen “Balıklandırma” projesiyle İzmit Körfezi’nin su altı popülasyonu arttı.