Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kaçak kazıda ortaya çıkan alan 3. derece sit alanı oldu

Kocaeli’nin Kandıra ilçesi Mancarlar Mahallesi’nde yapılan kaçak kazıda ortaya çıkan tarihi eserler üzerine yapılan çalışma sonrası alan 3. Derece sit alanı ilan edildi.

Kocaeli’nin Kandıra ilçesi Mancarlar

Sebahattin AydınDefine avcılarının uğrak alanlarından biri olmaya başlayan Kocaeli’nin Kandıra ilçesi Mancarlar Mahallesi Türbe Mevkii Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü’nce incelenmeye alınmıştı.

3’üncü DERECE ARKEOLOJİK SİT ALANI

Herhangi bir sit alanında bulunmayan, tescilsiz, şahıs mülkiyetinde ve hazine mülkiyetinde yer alan alanda gerçekleştirilen izinsiz kazı faaliyeti ve alanda yapılan survey çalışmaları sonucu hazırlanan uzman raporunda, duvar ve çatı kiremiti ağırlıklı yapı kalıntıları ile 12. ve 13. yüzyıllara tarihlendirilen sgrafitto tekniği ile yapıldığı belirtilen seramik parçalarının tespit edildi. Bölge “Mancarlar Türbe Mevkii III. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak ilan edildi.

ÖNLEMLER ALINDI

Bu alanlarda, taş, toprak, kum vb. alınmamasına, kireç, taş, tuğla, mermer, kum, maden vb. ocaklarının açılmamasına, toprak, cüruf, çöp, sanayi atığı ve benzeri malzemenin dökülmemesine, alana ilişkin hazırlanacak Koruma Amaçlı İmar Planının hazırlanarak Kurula iletilmesine karar verildi.

kandira kandira 1