Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gebze Belediyesi’ndeki toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlandı!

Gebze Belediyesi’nin iştiraklerinden olan Güzide A.Ş.’deki 1.500 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Hizmet İş Sendikası ile yapılan anlaşma kapsamında işçilerin maaşına ilk 6 ay için yüzde 30 zam yapıldı

Gebze Belediyesi’nin iştiraklerinden olan Güzide A.Ş.’deki 1.500 personeli ilgilendiren toplu

Gebze Belediyesi’nin iştiraklerinden olan Güzide A.Ş.’de ocak ayında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlamıştı. Hak İş’e bağlı Hizmet İş Sendikası ile iş veren arasında başlayan görüşmeler tıkanmış ve sendika da grev kararı almıştı. 1.500 işçiyi ilgilendiren görüşmelerde grev öncesi bugün taraflar son kez masaya oturdu ve anlaşma sağlandı. 3 yıllık anlaşma kapsamında belediyen personeline ilk 6 ay için yüzde 30 oranında zam yapıldı.

GREV ÖNCESİ ANLAŞMA

Hak İş’e bağlı Hizmet İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Güzide A.Ş.’de ocak ayında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlamıştı. Gebze Belediyesi’nin iştiraklerinden olan şirketle işçi temsilcisi arasında yapılan görüşmeler ocak ayında başlamıştı. Taraflar arasındaki görüşmelerin sonuçsuz kalması üzerine sendika da grev oylaması yaparak grev kararı almıştı. Güzide A.Ş.’deki grev oylaması öncesinde taraflar son kez masaya oturdu ve anlaşma sağlandı.

İLK 6 AY İÇİN YÜZDE 30 ORANINDA ARTIŞ YAPILDI

Hizmet İş Sendikası ile Güzide A.Ş. arasında 3 yıllık anlaşma yapılırken, ilk 6 ay için yüzde 30, ikinci 6 ay için yüzde 25, diğer kalan 4 ayrı 6 ay için de enflasyon artı 1 puan oranında zam yapıldı. İşçilerin 40 günlük ikramiyeleri 55 güne çıkarılırken, bayram ikramiyeleri de yüzde 100 oranında artarak 15 bin liraya yükseldi. Temizlik ve fen işlerinin bazı bölümlerinde görevli personellerin koku primleri de net 70 lira ile 1.440 lira arasında değişecek biçimde yükseltildi. Sosyal haklara da düzenleme getirilirken, yıllık ücret artışı ise yüzde 55’i buldu.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit’in Kuruçeşme Mahallesi’ne cami yapmak için ihaleye
Sıradaki Haber Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit’e cami yapacak!