Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karamürsel RES inşaatına mühür vuruldu!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın gündeme getirdiği hukuksuz bir şekilde faaliyetlerine devam eden Karamürsel’deki rüzgar elektrik santralinin kurulum sahası mühürlendi!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin

Karamürsel’in Senaiye Mahallesinde 1,5 yıldır tartışmalarla devam eden Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) inşaatında flaş gelişme. Karamürsel Belediyesi ekipleri dün inşaatı mühürledi. En Kocaeli’den Furkan Çalışkan’ın haberine göre; Ruzen Elektrik Üretim Şirketi tarafından Senaiye Mahallesinde yapılan RES’lerin mühürlenme gerekçesi ise kaçak yapı.

CEZA DA KESİLECEK

Belediye tarafından tutulan mühür belgesinde, “Belediyemiz sınırları içinde bulunan Senaiye Mahallesinde Ruzen Elektrik Üretim Şirleti tarafından kaçak yapı yapıldığı tespit edilmiş olup, yapı 3194 sayılı 32. Maddesine göre mühürlenmek suretiyle durdurulmuştur. Yapının 1 ay içinde ruhsata bağlamadığı takdirde yapı 32. Maddeye istinaden belediye encümeni kararına istinaden yıktıralacağı gibi ayrıca 3194 sayılı İmar Kanunu 5940 sayılı kanunu ile değişen 42. Maddesine göre cezai müeyyide uygulanacaktır” denildi.

HUKUKSUZLUK İDDİASI

Senaiye Mahallesi sakinlerinin iddiasına göre iş yüklenen firma RES’lerin yapıldığı arsaların bedellerini hak sahiplerine ödemedi. Bugüne kadar 1 RES’i diken firmanın 8 RES daha bölgeye koyacağı ifade ediliyor. Ancak bölge oldukça sorunlu ve hak sahipleri bu işte birçok hukuksuzluk yaşandığını iddia ediyor.