Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Yuvacık Barajı’nın dibine inşaat imarı!

Kocaeli Haber – Başiskele’de Yuvacık Barajı’nın hemen yanında yer alan villalar şaşkınlık yaratıyor. Vatandaşlar, müteahhitlerden çok imarda yemyeşil araziye inşaat izni veren yetkilileri konuşuyor…

Kocaeli Haber – Başiskele’de

Ugur ENC min e1623645972212Kocaeli 1950’li yıllardan bu yana büyük bir talan ile karşı karşıya. Doğru düzgün bir planlama yapılmadan imar alanları belirlenen kent hangi siyasi yönetim altında olursa olsun büyük sıkıntılar yaşamış durumda. Yolları, altyapısı, sosyal alanları yetersiz olan kentin asıl sorunu vahşi yapılaşmaya doğanın kurban edilmesi. Bugüne kadar özellikle sanayi kuruluşlarına peşkeş çekilen yemyeşil kent doğası, son yıllarda konutlar için gözden çıkarılıyor. İzmit Ovası’nı çok uzun yıllar önce organize sanayi bölgeleri için kurban eden Kocaeli, şimdi de yapılaşmanın son 10 yılda yoğunlaştığı Başiskele ilçesinde beton konut projeleri için ağaçlarını, yeşil alanlarını gözden çıkarıyor.

YUVACIK’TAKİ O VİLLALAR MERAK EDİLİYORDU

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde yer alan Yuvacık bölgesi özellikle hafta sonları yemyeşil doğası ile yerli turist akınına uğruyor. Çevre illerden her hafta binlerce yurttaş Yuvacık’ın yemyeşil doğasını görmek için kentimize geliyor. Ancak son birkaç yıldır o yemyeşil doğanın ortasında büyük bir beton yığını dikkat çekiyor. Proje yoldan uzakta olduğu için ilk başlarda hiç kimse ne olduğunu anlayamıyor, yemyeşil arazide bu beton yapılaşmanın nasıl yükseldiğini merak ediyordu. O yapının ilimizin tanınan bir firmasına ait olduğu öğrenildi.

BU İNŞAATIN YUVACIK ARDINDAN BETON YOĞUNLAŞMASI OLACAK

Firma, her müteahhidin yapacağını yapmış. İmara açık olan arazide inşaatını yükseltmiş. Burada sorun müteahhidin bina yapması değil, kenti planlayanların, kent yöneticilerinin bu yeşil, doğa harikası alana imar izni vermesi. Söz konusu bölgede kırsal yaşam hakim. Evler çok büyük oranda müstakil ve birbirinden uzakta yer alıyor. Hal böyle olunca ortada bir beton yoğunlaşması görülmüyor. Ancak mevcut imar planları Yuavcık’ta betonlaşmanın önü açılmış durumda. Bu büyük villa projesi bölgede büyük bir talanın önünü açmış olacak. Yarın başka inşaat firmaları da  buradaki imara açık arazileri satın alarak aynı emsali ile iş yapacaklar. Zaman içerisinde Bölgede betonlaşma artacak ve olan Başiskele’nin yeşil doğasına olacak.