Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kroman Çelik 100 dönüm araziye geri dönüşüm tesisi kuracak!

Çelik sektörünün büyük kuruluşlarından biri olan ve Kocaeli’de üretim yapan Kroman Çelik San. A.Ş., Gebze’de 100 dönüm araziye “Tehlikesiz Atık (Cüruf) Geri Kazanım ve Düzenli Depolama Tesisi” yapmak istiyor. Projeyle ilgili ÇED sürecinin başladığı ilan edildi.

Çelik sektörünün büyük kuruluşlarından
SEBO IMZA

Kroman Çelik San. A.Ş. tarafından Kocaeli Gebze İlçesi Tavşanlı Mahallesi’nde 100 dönümlük alanda “Tehlikesiz Atık (Cüruf) Geri Kazanım ve Düzenli Depolama Tesisi” projesi için bakanlığa başvurusunu yaptı. Bakanlık, Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin başladığını ilan etti. Proje raporunda, “Kroman Çelik San. A.Ş.’nin Darıca İlçesi, Emek Mahallesi, Aşıroğlu Caddesi No:155 adresinde faaliyette bulunulan demir çelik üretim tesisinden kaynaklanan 10 02 01 (cüruf işleme atıkları) ve 10 02 02 (İşlenmiş cüruf) atık kodlu cürufların kurulacak olan tesiste geri kazanımı yapılarak ekonomiye kazandırılması ve atıkların azaltılması planlanmaktadır” denildiği görüldü.

250 BİN TON CÜRUF ATIĞI OLUŞUYOR 600 BİNE ÇIKACAK

Kroman Çelik Sanayi A.Ş.’nin demir çelik fabrikasında mevcut durumda yılda 250 bin (ikiyüzellibin) ton cüruf atığı oluşuyor. 2025 yılında devreye alınması planlanan kapasite artışı ile beraber, üretim sonrasında yılda 600 bin (altıyüzbin) ton Cüruf oluşacak. 2025 yılında yapılacak kapasite artışından sonra, Fabrikanın üretim kapasitesinde uzun süre artış yapılması düşünülüyor. Dolayısı ile atık miktarı da ileriki yıllarda aynı kalacak.

94 MİLYON TL PROJE BEDELİ VAR

Proje kapsamında yer alan “Tehlikesiz Atık (Cüruf) Geri Kazanım ve Düzenli Depolama Tesisi”nin proje bedeli 94 milyon 320 bin 286,93-TL’dir. Proje hazırlık aşamasında 15, proje tamamlandıktan sonra 12 kişi çalıştırılması planlanıyor.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR İSU SAKINCA GÖRMEDİ

Proje raporlarındaki uygunluk raporu incelendiğinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iSU’nun projeye uygunluk yazısı verdiği de görüldü. Ayrıca Gebze Orman İşletme Müdürlüğü de projede sakınca görmedi.

Kroman Celik 100 donum araziye
kROMAN CELIK