Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Uyanış Buğra Gülsoy (Sultan Melikşah) Kimdir?

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Sultan Melikşah’ı canlandıran Buğra Gülsoy Kimdir? Buğra Gülsoy daha önce nerede oynadı. Uyanış Buğra Gülsoy’la ilgili bilinmeyenler haberimizde.

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi 28 Eylül pazartesi akşamı ilk bölümü ile TRT 1 ekranlarında olacak. Daha önce ismi Nizamı Alem olarak açıklanan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Büyük Selçuklu devletinin en ihtişamlı sultanı olan Sultan Melikşah’ın dönemi anlatılacak.

Buğra Gülsoy  – Sultan Melikşah KİMDİR?

22 Şubat 1982 Ankara doğumlu olan Buğra Gülsoy 38 yaşındadır. Kıbrısta Mimarlık eğitimi almış Buğra Gülsoy üniversite döneminde yer aldığı tiyatro kulübü vasıtasıyla oyunculuk ile tanışmış ve Mahsun Kırmızıgül’ün oyunculuk yeteneklerini keşfetmesi ile oyunculuk yapmaya başlamıştır. Aşk Yeniden dizisi ile çok sevilen  Buğra Gülsol son dönemde Kızım dizisi ile de başarıya ulaşmıştır. Buğra Gülsoy’un başarısız olduğu diziler ise 8. Gün ve Azize dizileri olmuştur.

Sultan Melikşah Kimdir?

Sultan Alpaslan’ın oğlu olan Sultan Melikşah 1055 1092 yılları arasında Büyük Selçuklu devletinin hükümdarı olmuştur. 18 yaşında tahta çıkan ve 37 yıl sultanlık yapan Sultan Melikşah Selçuklu Devletinin en iktidarlı ve en güçlü hükümdarı olmuş onun döneminde Büyük Selçuklu Devleti şahlanmıştır.