Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Uyanış Cemal Toktaş –İmam Gazali Kimdir?

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Büyük Selçuklu devletinin en ihtişamlı sultanı olan Sultan Melikşah’ın dönemi anlatılacak. Bu dizideki karakterlerden biri de Cemal Toktaş’ın canlandırdığı İmam Gazali olacak. Uyanış Cemal Toktaş –İmam Gazali Kimdir?

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi 28 Eylül pazartesi akşamı ilk bölümü ile TRT 1 ekranlarında olacak. Daha önce ismi Nizamı Alem olarak açıklanan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Büyük Selçuklu devletinin en ihtişamlı sultanı olan Sultan Melikşah’ın dönemi anlatılacak. Bu dizideki karakterlerden biri de Cemal Toktaş’ın canlandırdığı İmam Gazali olacak.

Cemal Toktaş –İmam Gazali

14 ocak 1983 İstanbul doğumlu olan Cemal Toktaş sevilen oyuncu Nergis Öztürk’ün eşidir. 37 yaşında olan Cemal Toktaş 1.76 metre boyunda ve 74 kilodur. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunu olan Cemal Toktaş  Yılanların Öcü dizisi ile sevilmiştir. Daha önce Meryem ve Bizim Hikaye dizilerinde de yer alan Cemal Toktaş Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde İmam Gazali’ye hayat verecektir.

İmam Gazali Kimdir?

İmam Gazali Büyük Selçuklu döneminin en ünlü  bilginlerinden biridir. Sufizm ile ilgilenen İmam Gazali Konya’da baş müdderris olmuştur. 457 kitap yazan İmam Gazali’nin şuanki Türkçe’ye çevrilmiş 75 adet kitabı vardır.