Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Uyanış Ekin Koç (Ahmed Sencer) Kimdir?

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Büyük Selçuklu devletinin en ihtişamlı sultanı olan Sultan Melikşah’ın dönemi anlatılacak. Karakterlerden biri de Ahmed Sencer rolü olacak. Uyanış Ekin Koç (Ahmed Sencer) Kimdir?

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi 28 Eylül pazartesi akşamı ilk bölümü ile TRT 1 ekranlarında olacak. Daha önce ismi Nizamı Alem olarak açıklanan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Büyük Selçuklu devletinin en ihtişamlı sultanı olan Sultan Melikşah’ın dönemi anlatılacak. Karakterlerden biri de Ahmed Sencer olacak.

Ekin Koç – Ahmed Sencer Kimdir?

21 haziran 1992 Antalya doğumlu olan Ekin Koç 28 yaşındadır. Tarihi dizilerin tanınan isimlerinden olan Ekin Koç  daha önce de Muhteşem Yüzyıl da I. Ahmed  olarak izleyicisi karşısına çıkmıştı. İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme mezunu olan Ekin Koç Akademi 35 Buçuk da oyunculuk dersleri almıştır. Sana Bir Sır Vereceğim, Benim Adım Gültepe, 7 Yüz ve Bozkır Ekin Koç’un yer aldığı önemli dizilerdendir.  Ekin Koç 1.80 metre boyunda ve 73 kg’dır. Son filmi Bizim İçin Şampiyon filmi olmuştur.

Ahmet Sencer Kimdir?

Sultan Melikşah’ın TErken Hatun’dan doğma oğlu olan Ahmed Sencer Horasan Selçuklu devletine atanmış babası öldükten sonra ise Büyük Selçuklu Devletinin son sultanı olmuştur.  Sultan olur olmaz Hasan Sabbah’ın propagandası ile çıkan isyanları bastıran Ahmed Sencer  Şam ve Halep şehirlerini fetih ederek Suriye Selçuklu devletini kurdurmuştur.