Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Uyanış Gürkan Uygun – Hasan Sabbah Kimdir?

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Büyük Selçuklu devletinin en ihtişamlı sultanı olan Sultan Melikşah’ın dönemi anlatılacak. Bu dizinin önemli karakterlerinden biri de Hasan Sabbah olacak. 

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi 28 Eylül pazartesi akşamı ilk bölümü ile TRT 1 ekranlarında olacak. Daha önce ismi Nizamı Alem olarak açıklanan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Büyük Selçuklu devletinin en ihtişamlı sultanı olan Sultan Melikşah’ın dönemi anlatılacak. Bu dizinin önemli karakterlerinden biri de Hasan Sabbah olacak.

Gürkan Uygun – Hasan Sabbah

27 mayıs 1974 Kocaeli doğumlu olan Gürkan Uygun 46 yaşının içindedir. Aslen Ordulu olan Gürkan Uygun Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin Mematisi olarak sevilmiş ve tanınmıştır. Dormen Tiyatrosunda oyunculuk eğitimi alan Gürkan Uygun son üç sezondur Payitaht Abdulhamit dizisinde Halil Halid  olarak yer almıştır. Bu Şehir Arkandan Gelecek ve Kehribar  dizileri Gürkan Uygun’un başarısız olduğu diziler olmuştur.

Hasan Sabbah Kimdir?

Batıniliği savunan yalancı bir din adamı olan Hasan Sabbah hakiki Müslümanları kandırmış ve onlara İslam diye kendi uydurma dinin kabul ettirmiştir. Siyasete de giren Hasan Sabbah kendini kapattığı kale de büyü yaparak kendisine güvenen insanları suikastçı yapmış ve bir çok saldırı düzenletmiştir. Melikşah’ın emri ile asılmasına karar verilen Hasan Sabbah Alamut Kalesine sığınmış ve orada taraftarları ile küçük bir devlet kurmayı başarmıştır.