Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bilgi Köprüsü, YKS öncesi gerçek prova sınavı yaptı

Özel Bilgi Köprüsü Üniversiteye Hazırlık Özel Öğretim Kursu, 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak TYT ve AYT sınavlarının provasını yaptı.

Özel Bilgi Köprüsü Üniversiteye

Özel Bilgi Köprüsü Üniversiteye Hazırlık Özel Öğretim Kursu, 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak TYT ve AYT sınavlarının provasını yaptı.

YKS hazırlıkta Yenişehir Şube ve Çarşı Şube olarak İzmit’te faaliyet gösteren Bilgi Köprüsü Üniversiteye Hazırlık Özel Öğretim Kursu, geçtiğimiz yıl yapılan YKS-2022’de Türkiye 1.’si ve Türkiye 4.’sü çıkarmıştı.

YKS-2022’de ilk 10’da 2 derece, ilk 100’de 10 derece, ilk 1000’de 50 derece ve ilk 10.000’de 151 derecesi bulunan ve 2 şubeyle rekor yerleştirmelere imza atan Bilgi Köprüsü Üniversiteye Hazırlık Özel Öğretim Kursu, bu yıl 17-18 Haziran’da gerçekleşecek 2023 TYT ve AYT sınavlarına da sıkı şekilde hazırlandı.

GERÇEK BİR PROVA OLDU

Yıl boyunca YKS-2023 için sıkı bir şekilde hazırlıklarını sürdüren Bilgi Köprüsü, son provayı 10-11 Haziran 2023 tarihlerinde BİLNET Okulları Kocaeli Kampüsü’nde yaptı.

ÖSYM kurallarının aynen uygulandığı; sadece mezunlar ve 12’nci sınıfların katıldığı çift oturumda gerçekleşen sınavlara 663 öğrenci katıldı.

Hafta sonu gerçekleşen prova sınavında tıpkı YKS’de olduğu gibi öğrencilerin üst araması yapılarak cep telefonu, bozuk para gibi eşyalar sınav binasına alınmadı. Ayrıca sınava giriş evraklarıyla ve kimlik belgeleri kontrol edildi. Uygulanan sınava gerçekte olduğu gibi saat 10.00’da sınav binasına giriş yapılması kuralı uygulandı. Sonrasında gelen öğrenciler sınava alınmadı.

Öğrencilerin gerçek bir sınav deneyimi yaşadığı birebir ÖSYM formatında planlanan prova sınavı toplam 60 görevli personelle 36 derslikte sorunsuz bir şekilde gerçekleşti.