Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli: İki engelli öğrenci için okulda her şey değiştirildi

Kandıra Anadolu Lisesi’nde engelli iki öğrenci için okulda seferberlik ilan edildi. Sınıf, kantin bahçe ve okulun her yeri engelli öğrencilerin kullanışına uygun bir hale getirildi.

Kandıra Anadolu Lisesi’nde engelli

SEBO min 5Okullarda engelli öğrenciler için yapılan çalışmalar rampalardan öteye geçemiyor. Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde faaliyet gösteren Kandıra Anadolu Lisesi ise ezber bozan bir çalışmaya imza attı. Okulda bulunan iki engelli öğrencinin hareket kabiliyetini genişletmek için başlayan çalışmalar farklı noktalara evrildi. Okulun birçok noktası engelli öğrencilerin kullanımına uygun hale getirildi.

ULAŞAMAYINCA ÜZÜLÜYORDU

Çalışmalarla ilgili Bağımsız Kocaeli’ye bilgi veren Okul Müdürü Taşkın Uzun, “Okulumuzda şu an 12. sınıfa geçmiş olan engelli bir öğrencimiz var. Onun okulda ihtiyacı olabilecek her alana ulaşmasını sağlamayı hedefledik. Sınıf, kantin, bahçe. Annesi her gün getirip kendisine akşama kadar refakat ediyor. Bir öğrencimizin ulaşmayı arzuladığı ve ulaşamadığı için üzgün olduğu yerlere rampalar koyarak onun özelinde çalışma yürüttük.

ULAŞIM KOLAYLAŞTIRILDI

Fakat bu çalışma okula gelecek yürüme engelli bütün öğrencilerimizin hayatlarını kolaylaştırmayı hedefledi. Öğrencinin okuduğu sınıfı okul giriş katına alarak ulaşımı kolaylaştırdık. Ders aralarında tekerlekli sandalyesinden ayrılıp annesiyle dinlenebileceği bir dinlenme odası oldu. Engelli tuvaleti ve okul içinde hareket edebileceği iç ve dış rampalar yaptık.” dedi.

OKULDA DEĞİŞİKLİKLERİ ANLATAN VİDEO

Kandira Anadolu Lisesi

Kandira Anadolu Lisesi dinlenme

Kandira Anadolu Lisesi kocaeli engelli

Kandira Anadolu Lisesi kocaeli

Kandira Anadolu Lisesi RAMPA