Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

23 Şubat altında yeni rekor kırıldı!

Tüm zamanların güvenli limanı altın yükselmeye devam ediyor. Altın gram fiyatı 23 Şubat Cuma günü serbest piyasalarda 2100 TL direncini kırarak tüm zamanların rekoruna imza attı.

Tüm zamanların güvenli limanı

Altın fiyatları yukarı yönlü hareketini sürdürüyor.

Altın gram fiyatı serbest piyasalarda 2100 TL direncini kırarak tüm zamanların rekoruna imza attı.

Öte yandan 2028 dolardan işlem gören ons altın tarafında Fed merkezli dalgalanmalar sürüyor. Dün yayımlanan Fed tutanakları altın yönü için belirleyici etmenlerden oldu.

Altın gram fiyatı serbest piyasalarda 2100 lira üzerine çıkarak zirvesini yeniledi. Ons altın 2028 doları test ederken gram altın iç piyasada 2021 TL’den fiyatlanıyor.

Dün yayımlanan Fed tutanakları altın yönüne etkisi için merak konusu oldu.

Fed tutanakları yayımladı. Tutanaklarda, “Çoğu Fed yetkilisi, politika duruşunu gevşetmek için çok hızlı hareket etmenin risklerine dikkati çekti ve enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2’ye düşüp düşmediğine karar verirken gelen verileri dikkatle değerlendirmenin önemini vurguladı. Ancak birkaç yetkili, aşırı kısıtlayıcı duruşun çok uzun süre sürdürülmesinin ekonomiye yönelik aşağı yönlü risklere işaret ettiğini belirtti” ifadelerine yer verildi.

Fed yetkililerinin para politikasını gevşetmek için erken sinyali vermesiyle faiz indirimlerinin ötelenme ihtimali güçlendi. Bu durum altın üzerinde kısmi baskılanmaya yol açtı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, çarpıcı altın yorumlarında bulundu.

İslam Memiş’in açıklamaları ise şöyle: “Ons altın tarafında baskılanma ve belirsizlikler hala devam ediyor. 1950-2050 dolar geniş bant aralığını takip etmeye devam ediyoruz.

Özellikle ons altın tarafında 2000 dolar altına sarkmaları gördüğünüzde bu fiyatlamaların ucuz olduğunu bilmeniz gerekiyor.

Yılın son çeyreğinde 3000 lira seviyeleri görüldüğü zaman ocak-şubat-mart ayındaki fiyatların ne kadar ucuz olduğunu anlayacağız.

Elinde altın bulunduran yatırımcı bulundurmaya devam etmeli.”