Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Banka borçlarına yapılandırma gelecek mi? – CHP’li vekil mecliste konuştu…

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar TBMM’de vatandaşların borçları nedeniyle intihar etmesini gündeme getirdi. Akar, “Vatandaşa nefes aldıracak kredi kartı, tüketici kredisi gibi borçların yapılandırılması düşünüyor musunuz” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar

UgYur ENCY 9Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşların peşi sıra intihar etmesi TBMM gündemine taşındı. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar son olarak bugün Derinceli bir işletmecinin intihar etmesi üzerine mecliste konuşma yaptı. Akar şöyle konuştu: “Sayın Bakan, yıl 2002; vatandaşın borcu 6,5 milyar lira, yıl 2019; vatandaşın borcu 520 milyar lira. Bütçenin en büyük gelir kaynağı vatandaşın borcu mu? Bugün Kocaeli’nin Derince ilçesinde 54 yaşında bir vatandaşımız doğal gaz borusuna kendini asarak intihar etmiştir. Son bir ayda Kocaeli’ndeki 10’uncu intihardır. Bir çocuk babası ve emekli olan Binnet Simit bankalara olan borçları nedeniyle intihar ettiğini bıraktığı nota yazıyor ve bu notta da bankalara olan borçlarını sıralamaktadır.

HER GÜN İNTİHARLARI KONUŞCAĞIZ
Yıllardır uygulamış olduğunuz ekonomik politikalar vatandaşlarımızı canından bezdirmiştir. Defalarca sermayeye borç yapılandırması yaptınız ve sonuç hep olumsuz olmuştur. Vatandaşa nefes aldıracak kredi kartı, tüketici kredisi gibi borçların yapılandırılması düşünüyor musunuz? Borç yükü altında ezilen vatandaşlarımız için çözüm üretilmezse bilin ki bundan sonra her gün yeni intiharları konuşacağız.”