Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Corning kablo fabrikası işçileri 4 aydır grevde

Gebze’de bulunan Corning Kablo fabrikasında çalışan işçiler, hakları için 4 aydır grevde. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine başlayan grev, 4 ayı geride bıraktı.

Gebze'de bulunan Corning Kablo

Gebze’de bulunan Corning Kablo fabrikasında çalışan işçiler, hakları için 4 aydır grevde. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine başlayan grev, 4 ayı geride bıraktı. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) bulunan Corning Kablo fabrikasında işçiler, haklarına sahip çıkmak için kararlılıkla grevlerini sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Birleşik Çelik İşçileri Sendikası (USW), DİSK/Lastik-İş Gebze Şubesinin örgütlü bulunduğu Amerikan sermayeli Corning Kablo fabrikasında işçilerle dayanışma mesajı yayınladı. Birleşik Çelik İşçileri Sendikası Corning Konseyi Başkanı ve Uluslararası Sekreter John Shinn imzasıyla yayınlanan dayanışma mesajında şu ifadelere yer verildi:

“Amerika Birleşik Devletleri’nde yedi iş yerinde Birleşik Çelik İşçileri Sendikası (USW) tarafından temsil edilen 3.700 Corning işçisi adına, 14 Temmuz’dan bu yana Kocaeli’deki Corning Kablo iş yerinde grevde olan Lastik-İş Sendikası’na ve üyelerine dayanışma mesajımı gönderiyorum.

Birleşik Çelik İşçileri Sendikası (USW) Türkiye’deki Corning işçisi kardeşlerimizin yanında yer alıyor ve işvereni bu anlaşmazlığın çözümü için iyi niyet çerçevesinde müzakerelerde bulunmaya ve adil ücret ödemeye çağırıyor.

Corning iş yerinin nitelikli ve kendini işine adamış çalışanları dünyanın her yerinde yaşanabilir bir ücreti hak ediyor. Dayanışmayla,”

Kaynak: Evrensel