Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EPDK’dan Kocaeli’deki iki akaryakıt firmasına uyarı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Kocaeli’de iki firmanın yükümlü olduğu 2020 yılına ait bir kısım bildirimlerin süresi içerisinde yapılmaması fiilini işlemesi nedeniyle firmaları uyardı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu,

Sebahattin AydınEnerji Piyasası Düzenleme Kurumu, İzmit’te Tuşba Havacılık Ticaret Limited Şirketi ve Derince’de Smart Akaryakıt Dağıtım Anonim Şirketi’ne uyarıda bulundu. Firmalar, 2020 yılına ait bir kısım bildirimlerin süresi içerisinde yapılmaması fiilini işledi. Bu nedenle uyarı aldılar.

EPDK’DAN UYARI

EPDK’dan yapılan açıklamada, “Bahse konu yazımızın tebliğ edildiği tarihten itibaren 30 (otuz) gün içerisinde mevzuata aykırılığın giderilerek ilgili bilgi ve belgelerle birlikte Kurumumuza bildirilmesi, verilen ihtar süresi sonunda mevzuata aykırı durumun devam ettirildiğinin tespit edilmesi halinde ilgili piyasa faaliyetinin 60 (altmış) gün süre ile geçici olarak durdurulacağı, geçici durdurma süresi sonunda da tespit edilen aykırılıkların giderilmemesi halinde faaliyeti durdurulmasına devam edilerek mezkûr lisans sahibi hakkında soruşturma başlatılacağının bilinmesi ve ayrıca 5015 sayılı Kanunun 21 inci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca yazımızın tebliğ edildiği tarihten itibaren 60 (altmış) gün içerisinde, ihtar işlemi aleyhine yetkili İdare Mahkemesinde dava açma hakkının saklı olduğu hususu, 7201 sayılı Tebligat Yasası uyarınca ilanen tebliğ olunur.” denildi.