Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşte Kocaeli’de yatırım teşvik belgesi alan kurumlar!

Kocaeli’de 2023 yılının son 4 ayında 164 firma ve kurum yatırım teşviğine hak kazandı. Resmi Gazete’de yayımlanan yatırım teşviki alan şirket ve kurumlar listesinde belgeyi alan projelerin yatırım tutarları, kapsamı gibi verilere yer verilmedi. Kocaeli’de teşvik alanlar arasında UlaşımPark A.Ş., Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve GOSB Teknopark da yer aldı.

Kocaeli'de 2023 yılının son

ugurKocaeli‘de 2023 yılının son 4 ayında 164 firma ve kurum yatırım teşviğine hak kazandı. Resmi Gazete’de yayımlanan yatırım teşviki alan şirket ve kurumlar listesinde belgeyi alan projelerin yatırım tutarları, kapsamı gibi verilere yer verilmedi. Kocaeli’de teşvik alanlar arasında UlaşımPark A.Ş., Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, TOYOTETSU, Kroman Çelik ve GOSB Teknopark da yer aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2023 yılının ağustos ayından bu yana açıklamadığı yatırım teşvik belgesi listesini dün Resmi Gazete’de topluca açıkladı.

İSTİHDAM SAYILARI DA KALDIRILDI

Yılın son 4 ayının teşvik listesini açıklayan bakanlık Eylül-Aralık 2023 döneminde 5 bin 122 yatırım teşvik belgesi verdi. Bakanlığın bu dönemle ilgili yayımladığı teşvik listesinde önceki listelerden farklı olarak, teşvik belgesi alan projelerin yatırım tutarları, yatırım teşvik belgesinin kapsamı, projenin sağlayacağı yeni istihdam sayısı gibi sayısal verilere yer verilmedi. Önceki listelerde, “öngörülen destek unsurları” adı altında, teşvik türleri ve şirketlere verilen KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta primi işveren hissesi, vergi indirimi gibi maddeler yer alıyordu.

KOCAELİ’DE 5 FİRMANIN BELGESİ İPTAL EDİLDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan listede Kocaeli’de toplam 5 firma ve kurumun yatırım teşvik belgesinin iptal edildiği de açıklandı. Yatırım teşvik belgesi iptal edilen kurumlar arasında Kocaeli Üniversitesi, Hitachi, EFA Kauçuk, TDC Makina ve Türk Henkel de yer aldı.

Kocaeli’de yatırım teşvik belgesi alan kurumların listesi şöyle;