Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi piyasa borcunu ödedi!

31 Mart seçimlerinden sonra yoğun bir tasarruf hamlesi başlatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi piyasaya 300 milyon lira borç ödedi. Belediye yıl sonuna kadar bütün borcunu sıfırlamış olacak.

31 Mart seçimlerinden sonra

Ugur ENC min31 Mart seçimlerinde AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde başkan değişti. Göreve gelen yeni başkan Tahir Büyükakın önemli bir tasarruf hamlesi başlattı. Eski başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun lüks makam araçlarına satan, 50’den fazla gereksiz kiralık aracı iade eden Büyükakın belediyenin önemli bazı projelerini de bakanlıklara devrederek Kocaeli’nin bütçesini oluşturmuştu.

SADECE BARAJ BORCU KALACAK

Yaklaşık 2 yıl içerisinde Darıca Sahil Parkı’nı, İzmit Pişmaniyeciler Meydanı’nı kendi imkanları ile inşa eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu süreçte piyasaya olan borçlarını da ödedi. Yaklaşık 300 milyon lira piyasa borcunu ödeyen belediye yıl sona kadar 80-90 milyon lira daha ödeme yapacak. 2021 yılı itibariyle belediyenin piyasaya olan borcu sıfırlanmış olacak. Belediyenin sadece Hazine ve Maliye Bakanlığı’na borcu kalmış olacak. Bu borcun çok büyük bir kısmı ise Yıuvacık Borcu’nun yıllardır ödenmeyen taksitlerinden oluşuyor.