Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir en borçlu belediye mi?

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın tamamladığı proje sayısı açıklandı. Büyükakın, borçlar konusunu da anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Sebahattin AydınUğur Enç31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerinden ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tahir Büyükakın geride kalan 3 yılını bugün düzenlenen özel bir programla değerlendirdi.

KAÇ MİLYAR BORÇ VAR?

Borcumuz ise göreve geldiğimizde 6.2 milyar TL idi. Türkiye’nin en borçlu belediyesi diye bize deniyordu. Ancak orada bir yanlış var. Hazine’ye olan borcu en çok olan belediye biziz. Fakat en borçlu belediye biz değiliz. Çok daha fazla borcu olan belediyeler var. Biz az önce saydığımız işleri yaparken, 4.5 milyarlık yatırımı tamamlarken 2 milyar 155 milyon lira borç ödedik. Borçlarımız 4 milyara düştü. Önümüzdeki 2 sene içerisinde 2 milyar gibi bir borcumuz kalacak. Biz borçlanamıyorduk bugüne kadar. Şu anda borçlanmak istesek 5.5 milyar lira borçlanabiliyoruz artık. Çünkü borçlanma limitlerimizi artık büyük ölçüde ödedik. Borçlanmaya hiç ihtiyacımız yok. Ancak istersek borçlanabiliriz.

GEREKSİZ HARCAMADIK

Son olarak mali performansımızdan bahsedeyim. Mesela 1 lira borcumuz var, kasamızda 7 kuruşumuz var gibi bir oran vardı 31 Mart seçimlerinde. Şu anda kasamızda her 1 lira borca karşılık 5 lira 35 kuruşumuz var kasamızda. Bunu bir lütuf olarak söylemiyorum. Sizlerden bir emanet aldık ve bunu hakkıyla yönetmeye çalışıyoruz. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Gereksiz harcama yapmadık. Gereksiz personel almadık. Milletimizde 1095 günün hesabını 2 saatte vermeye çalıştım. İnşallah milletimiz de razı olur.”