Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Ekmek zammı bugün belli olacak! Tahminler 3 TL…

Kocaeli Haber – Kocaeli Fırıncılar Odası yönetimi bugün ekmek zammını görüşmek üzere toplanacak. Zam kararı alındıktan sonra Kocaeli Valiliği’nin yıl başında yapılan zamda olduğu gibi bu zammı da iptal etmesi bekleniyor.

Kocaeli Haber - Kocaeli

Kocaeli Haber – Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, ekmek zammını yeniden gündeme taşımıştı. Son 20 günde una gelen zamlar yüzünden fırıncıların zarar ettiğini söyleyen Sarı, 23 Kasım Salı günü (bugün) ekmek zammı için bir araya geleceklerini duyurmuştu. Sarı, 2 ay önce son ekmek zammının yapıldığı dönemde un fiyatının 155 TL olduğunu, son 20 gün içerisinde de un fiyatının 300 TL’ye geldiğini açıklamıştı. Kocaeli Fırıncılar Odası yönetimi bugün ekmek zammını görüşmek üzere toplanacak. Zam kararı alındıktan sonra Kocaeli Valiliği’nin yıl başında yapılan zamda olduğu gibi bu zammı da iptal etmesi bekleniyor.

YILBAŞINA KADAR BİR ZAM DAHA

Hatırlanacağı üzere maliyetlerin artığını, zammın kaçınılmaz olduğunu belirten Ali Sarı şu açıklamalarda bulunmuştu: “23 Kasım Salı günü (bugün) bir araya geleceğiz ve zammın miktarını belirleyeceğiz. Muhtemelen ekmeğin kilosu 10 TL’den 12 TL’ye çıkacak. Yüzde 20 oranında bir zam düşünülüyor. Bizi bu bile kurtarmıyor, yeni yıl öncesi bir zam daha yapılması planlanıyor.

“KAYBIMIZ BÜYÜK”

2015’ten bu yana una yüzde 500, mayaya yüzde 500, asgari ücrete yüzde 300 zam geldi. Akaryakıta, doğalgaza, oduna gelen zamları saymıyorum bile. Bu 5 yıllık süre zarfından en az zammı alan ise yüzde 100 ile ekmek oldu. Salı günü ekmeğin yeni fiyatını belirleyeceğiz, 250 gram ekmek 3 TL ya da 200 gram ekmek 2,5 TL olacak. Kaybımız büyük. Yeni yılda da bir zam daha yapmak durumundayız.”