Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber- İşte Türkiye’nin açlık ve yoksulluk sınırı

Kocaeli Haber- Türk-İş araştırmasına göre dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırını geçmesi için eve en az 3,5 asgari ücret girmesi gerekiyor. Açlık sınırı asgari ücretin üstünde belirlendi.

Kocaeli Haber- Türk-İş araştırmasına

Kocaeli Haber-Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Eylül 2021 dönemine ait yoksulluk ve açlık sınırı göstergelerini açıkladı. Türk-İş’e göre, asgari ücretin 2 bin 825 lira olduğu Türkiye’de dört kişilik ailenin açlık sınırı aylık 3 bin 49 TL, günlük 102 TL olarak belirlendi. Bekar bir çalışanın aylık yaşam maliyeti tutarı 3 bin 709 TL oldu. Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının” toplam tutarı olarak belirlenen yoksulluk sınırı ise 9 bin 931 TL seviyesinde.

ENFLASYON YILLIK YÜZDE 24 OLDU

Türk-İş araştırmasına göre mutfak enflasyonu eylülde aylık yüzde 4,18, 12 aylık dönemde ise yüzde 24,56 oranında arttı. Dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırını geçmesi için eve en az 3,5 asgari ücret girmesi gerekiyor. Türk-İş hesaplamaları, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün “insana yakışır yaşam koşulları” için yapılması gereken kriterlere göre hazırladığını duyurdu