Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Türk Metal Sendikası zam teklifi: yüzde 29,57!

Kocaeli Haber – MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri öncesinde Türk Metal Sendikası zam teklifini açıkladı. İstenen zam oranı yüzde 29,57.

Kocaeli Haber - MESS

Türk Metal Sendikası yayın organı olan Vardiya gazetesinde sendikanın zam teklifiyle ilgili haberler bugün yayınlandı. Türkiye’de 130 bin, Kocaeli’de 30 bin işçiyi ilgilendiren MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri öncesinde Türk Metal Sendikası istediği zam ücretini açıkladı. Türk Metal, “Ölümüne çalıştık. Kazanacağız” sloganı ile yürüteceği süreçte yüzde 29,57 oranında zam talep etti. Bu talep Genel Başkan Pevrul Kavlak tarafından açıklandı.

TÜRK METAL SENDİKASI ZAM TEKLİFİ TAMAM

Türk Metal Sendikası ilk 6 ay için yüzde 29,57 oranında zam talep etti. İki yıllık sözleşme kapsamında ikinci altı ayda enflasyon oranında zam talep eden Türk Metal Sendikası, üçüncü 6 ayda ise enflasyon artı 1 TL’lik zam istedi. Dördüncü 6 ayda ise sendikanın talebi yine enflasyon oranında zam oldu. Öte yandan sosyal yardımlarda yüzde 35’lik iyileştirme isteyen Türk Metal, ikinci yıl için ise enflasyon artı yüzde 4’lük bir zam istedi.

Turk Metal Sendikasi zam teklifi

İŞE GİRİŞ ÜCRETLERİNDE DE ZAM İSTENİYOR

Türk Metal Sendikası asgari ücretle işe giren bir işçinin sendikaya üye olması durumunda ücretine MİDS uygulanan işyerlerinde grubuna göre yüzde 6 ile 14 orasında, diğer iş yerlerinde ise yüzde 10 zam yapılmasını talep etti. Ulusal ve dini bayramlarda Türk Metal mesailerinde yüzde 200 oranında verilmesini talep etti. Çocuk gelişimi için anaokulu yardımı talep eden Türk Metal, iş yerlerinde 20:00 ile 06:00 arasında çalışan işçilere saat ücretlerinin yüzde 10 gece tazminatının, yüzde 15’e yükseltilmesini talep etti.

ANAOKULU İÇİN DESTEK DE İSTİYORLAR

İşçilerin birinci dereceden yakınlarının yatarak tedavilerinde refakat etmek, çocuğunun düğünü veya sünneti için kullanmak üzere ve mazeretini belgelemek kaydıyla yıllık 3 gün izin verilmesi istendi. Asgari ücretle işe giren bir işçinin sendikaya üye olması durumunda ücretine; MİDS uygulanan işyerlerinde grubuna göre yüzde 6 ile yüzde 14 arasında, diğer işyerlerinde ise yüzde 10 zam yapılması talep edildi. Eğitim yardımında anaokulunun da alınmasını isteyen Türk Metal, sözleşmede yer almayan ancak işyerlerinin uygulaması olarak kullandırılmaya devam eden her türlü ödemeye ücretlere yapılan zam oranında zam yapılmasını istedi.