Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli minibüs esnafı yüzde 25 zam istiyor!

Kocaeli Şehiriçi Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kurt en az yüzde 25 zam talep ettiklerini duyurdu.

Kocaeli Şehiriçi Minibüsçüler ve

Kocaeli genelinde taşımacılık yapan minibüs esnafı özellikle corona virüsü sürecinde büyük sıkıntı yaşadı. Sokağa çıkma yasakları, yolcu kısıtlaması ve ayakta yolcu taşıma yasaklarıyla birlikte beli bükülen esnaf 1.5 yıldır mazot ve pek çok ürün zamlanmasına karşın taşıma ücretlerine her hangi bir zam alamadı. Kocaeli Şehiriçi Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kurt, esnafın en az yüzde 25 zam talep ettiğini dile getirdi.

3 LİRA 75 KURUŞA ÇIKACAK

Kurt şöyle konuştu: “600 bin yolcu taşıyorduk, bu sayı kısıtlama döneminde 60 bine düştü. Kısıtlamalar kalktığında ise anca 220 bine çıktı. Yani, yüzde 40’la çalışıyoruz. Peki, gelirlerimiz yüzde 40’a düşerken, giderlerimiz ne alemde? Onlar yüzde 100. Üyelerimiz icralık. Arabalar tek tek satılıyor. İflasın eşiğindeyiz. Bir buçuk yıldır zam alamadık. Yüzde 25’lik bir zam talebimiz var. Yani 3 liralık indi bindinin 3 lira 75 kuruşa çıkmasını istiyoruz. İnanın bu zam bile minibüsçüleri kurtarmayacaktır. Fakat kısa vadede bir zorunluluktur.”