Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de halk ekmek fiyatına Büyükakın müdahalesi

Kocaeli’de halk ekmeğe gelen gizli zam gelmişti. Halk ekmeğin gramajı düşmüş, fiyatı aynı kalmıştı. Bu zam için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın devreye girdi

Kocaeli’de halk ekmeğe gelen

Kocaeli Fırıncılar Odası geçtiğimiz cumartesi günü toplantı yapmış ve önemli bir karar almıştı. Hali hazırda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan halk ekmek moblarında, 250 gram halk ekmek 2 lira 25 kuruşa satılıyordu. Cumartesi günü yapılan toplantının ardından halk ekmeğe zam kararı açıklandı. Dün akşam medyaya yansıyan zam haberlerine göre 250 gram olarak satılan halk ekmekler 200 grama düşürülmüştü. Halk ekmeğin 2,25 TL’lik mevcut fiyatı ise sabit kalmıştı.

ALİ SARI DUYURDU

Yapılan zammın ardında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın devreye girdi. Konuyla ilgili Başkan Büyükakın, Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı’yı aradı. O telefon görüşmesini aktaran Ali Sarı şunları söyledi:

“200 GRAMLIK EKMEKLER 2 LİRAYA SATILACAK”

“Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’ın zam kararının ardından bir talebi oldu. Normalde halk ekmekler 2 lira 25 kuruşa satılacaktı. Ancak fiyatta 25 kuruşluk bir indirim oldu. 200 gramlık halk ekmekler artık 2 liraya satılacak” açıklamasında bulundu.