Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’deki marketlerde bakliyat fiyatlarında rekor artış!

Piyasadaki ürünlerin ekonomik kontrolü yok edildi. Marketler ve toptancılar her canları istediğinde ürünlere zam üstüne zam yapıyor. Kocaeli’de bakliyatta 1 paket kuru fasulye ve barbunyanın fiyatı 40 TL’ye dayandı.

Piyasadaki ürünlerin ekonomik kontrolü

Sebahattin AydınDöviz artışı dövizle ilgili sektörlerde fahiş artışlara neden oldu. Dövizle ilgili olmayan sektörler ise fırsatçılık yapıyor. Marketlerde her ürün her hafta farklı farklı zamlanıyor. Etiketler haftada bir güncellenmeye fiyatlar 3-4 TL arasında arttırılmaya başlandı. Tüm ürünlerde fırsatçılık aldı başını gidiyor.

BAKLİYATA EL SÜRÜLMÜYOR

Kocaeli’deki marketlerde bakliyat grubu ürünlerinin fiyatları da görenleri hayrete düşürüyor. Bir paket 1 kilogramlık kuru fasulyenin fiyatı 40 TL oldu. Barbunya ise 40 TL’nin üzerinde fiyatlandırıldı. Öte yandan kırmızı mercimek gibi ürünlerin 1 paketlik fiyatı 25 TL’nin üzerine çıktı.

HERKES FIRSATÇI

Kocaeli’deki piyasalar, tüm Türkiye’nin kısa bir özeti. İlimizde kayyum ile yönetilen yani devlet kontrolündeki marketlerde de durum aynı. Vatandaşlar, market içinde isyan ediyor ancak bu fırsatçılığın ve aç gözlülüğün önüne geçilemediği görülüyor.