Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lastik işçisinin alacağı zam yüzde 82 oldu!

Lastik-İş Sendikası’nın Brisa, Pirelli ve Prometeon ile yaptığı Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin sekizinci oturumu bugün Tryp by Wyndham Otel’de gerçekleştirildi. Hareketli geçen toplantı sonrası Sarı Goodyear fabrikasında işçilerle buluştu. işçilerle yüzde 82’lik zam oranını konuştu, oran kabul edildi.

Lastik-İş Sendikası’nın Brisa, Pirelli

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Pirelli, Brisa, Prometeon fabrikalarında çalışan yaklaşık 6 bin işçiyi ilgilendiren 2024-2025 dönemi Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin sekizincisi bugün Tryp by Wyndham Otel’inde gerçekleştirildi. Yasal sürecin 60 gün olduğu toplu iş görüşmelerinde zaman yavaş yavaş daralırken bugün sendikada hareketlenme başladı. Bugün yaşanan bir gelişmede normal şartlarda yarın(Cuma) masaya oturulacak olan Goodyear temsilciler bugün otele görüşmeye davet edildi. Toplantı sonrası Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, Goodyear fabrikasına giderek işverenin teklifini fabrika önünde işçilere iletti. Yağmur altında kararı bekleyen işçiler Sarı’yı meşalelerle ve sloganlarla karşıladı.

SARI:YÜZDE 82 ZAM

Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı fabrikada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Sözleşmeyi oylayalım önce sonra kutlayalım arkadaşlar. Uzun bir görüşme maratonundan sonra büyün sektör olarak yapmış olduğumuz görüşmelerin nihai sonucuna geldik” ifadelerini kullanarak fabrika isimlerini tek tek saydı. “Bugün yapmış olduğumuz tamamlanan sözleşme kadar böyle güzel bir sözleşme olmadığını sizlere duyurmak istedim. Böyle güzel bir sözleşmeyi tarihe not düşülmesi adına geldik. Sözleşmenin son gelinen noktası sözleşmeye 2 tane madde ekledik. Promosyon maddesini ekledik. İkincisi de biliyorsunuz ki inanılmaz derecede yüksek enflasyon mevcut. Birinci altı ay çok önemli ama ikinci üçüncü dördüncü altı aylar için koruma sistemini aldık. Eylül ekim kasın aralık aylarında vergiden dolayı maaşlarımız düştüğü için vergiden koruma noktasında aldığımız toplu sözleşmede belki Türkiye’de ilk feraha lastik iş sendikasının hayata geçirdiği koruma maddesi hayırlı olsun. İlk altı ay özellikle üretimde ve destekte çalışan arkadaşlar için yüzde 82 oranında zam aldık.

“KABUL EDİYOR MUSUNUZ?”

Destekleri birinci ikinci ve üçüncü grup çekildikten sonra destekleri çalışan arkadaşlarda duysun. Asgari ücret ile enflasyon arasındaki farkı geçmiş dönemde gördük. Koruma sistemini asgari ücretle alakalı durumda da uyguladık. Asgari ücretlerin yıllık olarak artacağını ifade ettiler ve biz orada da bir koruma sistemi getirdik. Temmuz ayında artmazsa eğer asgari ücret artış payı 5 puan olarak eklenecek dedik. Dördüncü altı ay için de enflasyon artı enflasyonun 20’si yapacağız. Çek aldık istediğiniz yerlerde çekleri kullanacaksınız. Sosyal yardımlarda üretim işçisinin birinci yılında yüzde 120 ile yüzde 300 oranında bir artış sağladık. Destek işçilerinde yüzde 120 ile yüzde 300 oranında zam aldık. Bu yollu sözleşmenin farklarından doğacak alacaklarınızı da bu ayın 20’sinde alacaksınız. ‘Bu toplu sözleşmeyi kabul ediyor musunuz?” İşçiler daha sonra genel başkanın ilettiği zam oranını alkışlarla karşıladı.