Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Okul kantinlerinin yeni fiyatları belirlendi!

Okul kantinlerindeki yeni dönem tarife belli oldu. Yeni tarifede yer alan fiyatlar geçen eğitim dönemine göre yüzde 100’ün üzerinde artmış durumda.

Okul kantinlerindeki yeni dönem

Kocaeli Bakkallar, Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası, yeni eğitim öğretim dönemi öncesi yeni kantin tarifesini belirledi. Özgür Kocaeli Gazetesi’nden Muhammet Emin Can’ın haberine göre; koronavirüs tedbirleriyle birlikte 2020 – 2021 eğitim öğretim yılı için açıklanamayan tarife sonrası 2021 – 2022 eğitim öğretim dönemi için açıklanmıştı. Bir dönem boş geçilen dönemden dolayı yüzde 100 zamlarla geçen sezona başlayan kantinlerde bu yıl da yüzde 100’ü aşan zamlar söz konusu. Bakkallar Odası Başkanı Bayram Kütük yeni tarifeyle ilgili bilgi verdi.

TAVAN FİYATLAR BELLİ

Başkan Kütük şöyle dedi: “Kantinlerimizde sıkıntı yaşanmaması için hijyen kurallarına dikkat ederek hizmet vereceğiz. Zor günlerden geçiyoruz, ürünler pahalı mıdır? Pahalıdır ama buna rağmen kantinlerden sorumlu başkanvekilimiz İrfan Şahin ve kantinci arkadaşlarımız çalışmalarını yaparak her kesime uygun fiyatları belirlemeye çalıştı. Belirlenen tarife tavan fiyatlardır, yani kantinlerde satılan ürünler en fazla bu fiyatla satılabilir, bu fiyatların üstüne çıkılamaz.”

FİYATLAR 1’E 3 ORANINDA

Kantinlerden Sorunlu Başkanvekili İrfan Şahin ise, “Tarifeyi hazırlarken ürünlerin geçen yıl ile bu yılki fiyatlarını baz aldık. Geçen yıl kaşarın kilosunu 38 TL’den alıyorduk, bu yıl fiyatı 100 TL, 105 TL seviyelerinde. Maalesef fiyatlar 1’e 3 oranında artmış durumda, tavuk dönerin kilosu 37 TL’den 80 TL’ye yükseldi. Bu yükseliş rakamlarına bakıldığında geçen yılın ikinci döneminde iki katı fiyat arttırmamız gerekiyor ama öğrenciyi ve velileri de düşündük. Keşke hiç yapmasaydık ama yüzde 40 bandında zam yapmak durumunda kaldık” dedi.

Kocaeli okul kantini fiyat listesi