Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Pro SMH: Dünyada bu makineleri üreten sadece 2 firma var!

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde kurulu Pro SMH firması dokuma ön hazırlık makineleri üretiyor. 120 metre boyuta kadar ulaşan devasa makineleri dünyada üretebilen sadece 2 firma var.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde kurulu

Ugur ENC min e1623645972212Sebahattin AydınKocaeli’nin Gölcük ilçesinde kurulu Pro SMH firması dokuma ön hazırlık makineleri üretiyor. 120 metre boyuta kadar ulaşan devasa makinelerin mimarlarından olan, Pro SMH firmasının yönetici ortağı Hasan Çakır dünyada bu üretimi yapabilen sadece iki firmadan biri olduklarını anlattı. Türkiye ekonomisine çok büyük bir katma değer sunan Hasan Çakır şöyle konuştu:“Biz, Almanya’da Moenus grubu bünyesinde, 1856 yılında kurulmuş ve alanında dünyanın en iyi markası olan Sucker Muller Hacoba ( Kısaca SMH) firmasında uzun yıllar çalıştık. SMH firmasının 2008 yılında kapanmasıyla kendimizi yaklaşık 84 ülkede mevcut 6 binmakinaya hizmet verir halde bulduk. Prosesi çok ağır olduğu için dünyada sadece 2 uluslararası üreticisi bulunan bu teknolojik makinaları ülkemize kazandırmak için yoğun gayretlerle 2015 yılında Kocaeli’de ilk üretime başladık.

Pro SMH Yönetici Ortağı Hasan Çakır
Pro SMH Yönetici Ortağı Hasan Çakır

ALMAN KALİTESİ VE YÜKSEK STANDARTLARI

Şirketimiz 2008 yılında dünyaca tanınan Artos, Suckerve Kranntz gibi önemli markaları bünyesinde bulunduran Moenus Group eski çalışanları tarafından kurulmuştur. İlk etapta çalışmakta olan makinelere servis, bakım, modifikasyon ve yedek parça hizmetlerini sunduk. Dünya genelinde 6 bin makineye bu hizmeti sağlıyorduk. 2015 senesinde Türkiye’ye katma değer sağlamak amacıyla makineleri üretme kararı aldık. Tasarım, mühendislik, AR-GE çalışmaları ve üretim sırasında, çalışma hayatına veda etmiş eski Alman firmasındaki kalite ve yüksek standartlar yüzde 100 koruduk.

Pro SMH Krantz tarafından üretilen bir rmakine örneğiPRO SMH DEV MAKİNELER ÜRETİYOR

Birinci kalite paslanmaz çelikten, tüm elektrik ve elektronik ekipmanlara kadar üretimde kullanılmak için temin edilen ürünler Almanya ve Batı Avrupa ülkelerinden sağlanıyor. Satış sonrası servis, yedek parça, teknik ve teknolojik destekler her zaman garantimiz altında. Başladığımız her bir proje 5 ile 7 ay arasında sürüyor. Biz iplikleri dokumaya hazır hale getiren büyük ölçekli makineler üretiyor. Pro SMH olarak 120 metre uzunluğa kadar makineleri Kocaeli Gölcük’te bulunan fabrikamızda üretiyor daha sonra ihraç ederek montaj işlemini yapıyoruz. 60’tan fazla ülkede satış temsilcilerimiz ve İtalya, Almanya, Hindistan gibi ülkelerde distribütörlerimiz var.

Pro SMH dokuma ön hazırlıkDÜNYADA SADECE 2 ŞİRKET VAR

Ürettiğimiz makineler yaklaşık 30 konteyner ile yurtdışına gönderiliyor. Firmamızda 128 personel görev yapıyor. Bunların 40’tan fazlası beyaz yakalı olarak tasarım ve AR-GE bölümlerinde bulunuyor. Dünya üzerinde bizim yaptığımız ölçekte iş yapan sadece 2 firma var. Bunlardan biri Pro SMH olarak biziz. Bir diğeri ise Almanya’da bulunuyor. Spesifik bir iş yapıyoruz. Oldukça ağır bir tasarım ve montaj sürecimiz var. Şu anda üretim kapasitemizi 2 kat büyütmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim aslında 30 dönüm bir araziye ihtiyacımız var. Böyle bir araziyi bulmakta güçlük çekiyoruz. Böyle bir araziye kavuştuğumuzda kapasitemizi çok daha artıracağımızı biliyoruz.

Dokuma ön hazırlık makinesi Pro SMHMADE İN TURKEY PRO SMH MAKİNELERİ

Biz aslında sadece 6 bin makinenin bakım onarım servis hizmetini sunarak oldukça rahat bir hayat sürebiliyorduk. Ancak Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu katma değeri üretebilmek için kolları sıvadık. Bu ülkeye her bireyin bir borcu olduğunu düşünüyoruz. Bu borcu ödemek için üretiyoruz. Ürettiğimiz her makine Türkiye’nin büyüme yolunda bir adım olarak kaydediliyor. Dünyada bu üretimi yapabilen 2 firmadan biri olmak bizi gururlandırıyor. Pro SMH olarak ürettiğimiz her makineye Made in Turkey yazısını yazmak bizi onurlandırıyor. Makinelerimizin ömrü minimum 30 yıl. Bu 30 yıl içerisinde biz yine Pro SMH olarak müşterilerimize her türlü bakım ve onarım servisini sunuyoruz.

Pro SHM Krantz üretim tesisi
Pro SHM Krantz üretim tesisi
86 YILLIK BİR SANAYİ MİRASI

Başta da bahsetmiştim. Sucker Muller Hacoba’nın mirasını barındırıyoruz. Sucker Muller Hacoba tarafından üretilen makineler halen tekstil sektörünün en önemli makineleri. Eski makinelerin modernizasyonunu da sürdürüyoruz. 1980 yılında üretilen makineleri modernize ediyoruz ve o makineler üretimde kullanılmaya devam ediyor. Yaptığımız için kalitesi 86 yıllık bir sanayi mirasından geliyor. Çalışanlarımızın tamamı Sucker Muller Hacoba kalitesini özümseyerek işini yapıyor. Pro SMH olarak ek bir isteğimiz, tek bir hayalimiz var; daha fazla büyümek ve üretmek. Bu kapsamda Krantz firması ile birleştik. Şu anda 4 ortaklı bir yapımız var. Krantz firmasıyla birlikte İstanbul Esenyurt’ta da bir üretim tesisine sahip olduk. Hem İstanbul Esenyurt’ta hem de Kocaeli Gölcük’te üretim yapıyoruz.”

Pro SMH firması kapasite artışı kapsamında yeni çalışma arkadaşları arıyor. Açık iş ilanları şöyle;

  • Yurtiçi ve yurtdışı makina kurulum ve devreye almalarında montör olarak çalışmak üzere makine,
  • mekatronik ve elektrik & elektronik mühendisleri
  • pano imalatı ve fabrikamızda makina montajında çalışabilecek elektrik ve mekanik bölüm teknisyenlerine ve yardımcıları,
  • kaynak ustalarına, elektrik ve mekanik projeler için teknik ressam ve çizimci…

Başvuru için [email protected] adresine CV iletilmesi gerekiyor.

Pro SMH Kocaeli Gölcük üretim tesisi
Pro SMH Kocaeli Gölcük üretim tesisi