Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

1. Yerel Medya Kurultayı başladı

Türk Metal Sendikası öncülüğünde ve Türkiye Gazeteciler Sendikası desteğiyle 1. Yerel Medya Kurultayı başladı. Kocaelili gazeteciler de kurultaya katılan gazeteciler arasında yer aldı.

Türk Metal Sendikası öncülüğünde

Sebahattin AydınTürk Metal Sendikası, önemli bir kurultaya öncülük etti. 1. Yerel Medya Kurultayı, bugün Büyük Anadolu Didim Resort’ta başladı. 30 şehirden 80’in üzerinde yerel gazetecinin katıldığı kurultayla birlikte, yerel gazetecilerin temel problemleri ve Türkiye’de medya ve sendikalar üzerine oturumlar yapıldı.

PEVRUL KAVLAK AÇILIŞ KONUŞMASINI YAPTI

Kurultayın açılış konuşmasını Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak yaptı. Kavlak, “Yerel basının gücünün ve etkisinin farkındayız. Özellikle iki yıl önce imzaladığımız MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde Bursa yerel basınıyla kurduğumuz Yakın ilişki sayesinde O bölgedeki 60 bine yakın üyemize Çok daha kolay ulaştık. Mesajlarımızı doğrudan iletme olanağı bulduk. Bu gördük ki, Gazetesiyle, televizyonu ve radyosuyla, yeni medya dediğimiz İnternet gazeteciliğiyle yerel medya, gerçekten de sandığımızdan daha etkili, daha güçlü…

Pevrul KavlakYEREL BASIN VE SORUNLARI

O nedenle her sözleşme döneminde böyle bir yerel medya kurultayını düzenleme kararı aldık. Bu kurultay bir sendika tarafından Türkiye’de ilk kez düzenleniyor. Bu anlamda hep birlikte bir ilki gerçekleştiriyoruz. Ardından Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulrezak Altun, “Türkiye’de Yerel Basın ve Sorunları” başlıklı konuda önemli bilgiler paylaştı.

SENDİKA VE AKADEMİ DE ORADAYDI

1. Oturumda Türkiye’de Medya ve Sendikalar başlığı iredelendi. Oturum başkanlığını Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Uysal Altundağ, Öğretim Üyesi Gazeteci Dr. Atilla Özsever, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve Ekonomi Muhabirleri Derneği Başkanı Turgay Türker konuşmalar yaptı.

Turk Metal Yerel Medya calistayi 2