Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

11 bin belediye işçisi için sözleşme dönemi!

Pandemi nendekiyle ertelenen toplu

Pandemi nendekiyle ertelenen toplu sözleşme görüşmeleri yeniden başlıyor. Özgür Kocaeli Gazetesi’nden Suriye Çatak TEK’in haberine göre; Kocaeli’de bulunan belediyelerde çalışan ve kadroya geçen taşeron işçiler ile ilgili toplu sözleşme görüşmeleri bu ay sonunda başlayacak. Kocaeli’de yaklaşık 11 bin işçi gözü kulağı bu görüşmelerde olacak.

KARAMÜRSEL’DE SENDİKA YOK

Hizmetİş Sendikası’nın örgütlü olduğu Büyükşehir Belediyesi ve İSU’da 5 bin 500, Gebze Belediyesinde 1200, Darıca’da 600, Çayırova’da 500, Derince’de 300, Başiskele’de 400, Gölcük’te 400, Kandıra’da ise 120, Genel-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu İzmit Belediyesinde 1100, Dilovası’nda 260, Belediye-İş Sendikasının örgütlü olduğu Kartepe Belediyesinde 469, Körfez’de ise 199 taşeron işçi KHK ile belediyelerin şirketlerine geçti. Bunun yanında Karamürsel Belediyesi’nde yaklaşık 100 işçi ise henüz bir sendikada örgütlenmedi.

TEMMUZ AYININ SONUNDA…

Temmuz ayının sonunda Büyükşehir, Gebze, İzmit, Darıca, Çayırova, Derince, Başiskele, Gölcük, Kandıra, Kartepe’de toplu iş sözleşmeleri başlayacak. Karamürsel’deki işçiler sendikalı olmamaları nedeniyle sözleşme için bir çalışma yapılmayacak. Körfez ve Dilovası’nda daha önce yapılan toplu iş sözleşmeleri nedeniyle yeni dönem sözleşme görüşme yapılmayacak.

Kaynak: Özgür Kocaeli / Suriye Çatak TEK