Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Teleferik o tarihe kadar ücretsiz!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan teleferiğin tanıtımında konuşan Kocaeli Büyükşehir belediye Başkanı Tahir Büyükakın, teleferiğin 25 Mart’ta kullanılmaya başlanacağını ve 15 Nisan’a kadar ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından

ugur

Kartepe Teleferik Hattı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tamamlandı ve düzenlenen törenle resmen halkın kullanımına açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından yapılan tanıtım toplantısına Vali Seddar Yavuz, AK Parti Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sami Çakır, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, MHP ve BBP yöneticileri ve protokol üyeleri katıldı.

SONUNDA GERÇEK OLDU

Başkan Büyükakın şunları söyledi: “Bugün şehrimiz adına mutluyuz. 50 yıllık bir hayalin gerçek olmasının tarihi anını hep birlikte yaşıyoruz. İnsan gerçekten duygulanıyor. Ben kendimi bildim bileli bu şehirde teleferik konusu konuşulur. Bu bölgenin turizm bölgesi olması, turizme yapacağı katkı… İnsanlar sürekli bu konu üzerinde dururlar, hayallerini anlatırlar. Seçim dönemlerinde teleferik hatları vaat edilir. Sonunda bu gerçek oldu. Şehrim adına mutluyum, gururluyum. Bundan sonra olacaklar için de çok daha fazla umutluyum.

TÜM KENT SAHİPLENMELİ

Bazı şeyler şehrin hafızasına girmeli ve herkesin ortak kaidesi olmalı. Yarış öyle olmalı. Belli şeyler vardır, o şehre değer katacaktır. Siyasi partiler biz daha çabuk yapacağız diye yarış halinde olabilir. Ancak vizyon projelerde olmaz. Kartepe’de böyle bir hattın inşa edilmesi bir vizyon. Ama genellikle konuşulmayan bir kısmı ben şimdi dikkatinize sunmak istiyorum. Kartepe Kuzuyayla’da bir mekânsal düzenleme yapılacak. Burada hedef olarak takip edeceğimiz, başarmak zorunda olduğumuz asıl hedef bu alan. Bu alandaki projeyi tüm kentin sahiplenmesi gerekir.

ALANIN TAMAMINI PLANLAYACAĞIZ

Evet Kuzuyayla’ya çıkmak, burada kayak pistlerini oluşturmak, telesiyej hatlarını yapmak, kamp alanları hazırlamak önemli ama başlangıç… Greenpark Oteli’nin de içinde bulunduğu alan takip etmemiz gereken bir ajanda. Biz bu alanın tamamını planlayacağız. Bugün burada ilk sürüş programımızı gerçekleştireceğiz. Bu bir açılış değil. Bunu söylemek istiyorum. Halen ince işlerimiz var. Onların tamamlanmasına müteakiben 25 Mart’ta halkın kullanımına açılacak. Daha sonra da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilecek. 25 Mart’tan sonra 15 Nisan’a kadar teleferiğimiz ücretsiz olarak hizmet verecek.