Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

81 ilde tatbikat yapıldı

AFAD tarafından ülke genelindeki tüm yurtlarda eş zamanlı deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

AFAD tarafından ülke genelindeki

‘2022 Afet Tatbikat Yılı’ kapsamında AFAD ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı öğrenci yurtlarında görevli yönetici, personel ve öğrencilerin olası afet ve acil durum olaylarındaki doğru davranış şekilleri hakkında bilgilendirilmeleri amacıyla ‘Deprem Anı-Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatı’ gerçekleştirildi.

Afet süreçlerini başarılı bir şekilde yönetmek için bütün kurumların koordineli bir şekilde çalıştığını belirten Bakan Soylu, şunları söyledi;

Hep beraber yaşıyoruz ki afetler sürekli olarak bizi yokluyorlar ve hayatımızın bir parçası hailen gelmiş durumdalar. Türkiye, afet öncesi, afet anı ve afet sonrası yapılacaklar konusunda süreci başarıyla yönetmekte.

Şu ana kadar 94 bin tatbikat yaptık. Bu kapsamda 81 ilde 2097 yurtta eş zamanlı olarak 850 bin kişilik katılımla tatbikatımızı tamamladık. Bütün kurumlarımız koordineli bir şekilde çalışıyor. Allah korusun olabilecek her afete karşı hazırlıklıyız.

Bunun için çalışıyor, kurumlarımızı hazırlıyoruz. Yaşanan afetlerde artık kimse ‘nerede bu devlet?’ demiyor. ‘Allah devletten milletten razı olsun’ diyor.

Eskiden devletin yöneticileri olay soğuduktan sonra daha geç giderdi olay yerine. Biz bütün arkadaşlarımızla birlikte sahada milletimizle birlikte olmak istiyoruz. Vatandaşlarımız ülkesi için her türlü fedakarlığı yapıyor. Zor zamanında 1 kez devletten destek istiyor.