Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Adnan Serdaroğlu’ndan çok sert grev erteme tepkisi!

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Bekaert fabrikası önünde sendika üyesi işçilerle birlikte grev pankartı astı. Burada kısa bir konuşma yapan Serdaroğlu sert ifadelerle iktidara yüklendi.

Birleşik Metal İş Sendikası

Nazim Ozgun Erbulan 1Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Bekaert fabrikası önünde sendika üyesi işçilerle birlikte grev pankartı astı. Burada kısa bir konuşma yapan Serdaroğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün burada tarihi mücadeleyi başlatıyoruz. Bugün verilen mücadelenin önemi çok daha farklı. Aylardır işverene karşı hak mücadelesi veriyorduk. Karşımızda başka birileri daha belirdi. Greve çıkamazsınız dediler. Yemediler, içmediler, yatmadılar bize tebligat gönderdiler. Milli güvenlik gereği sizin greviniz yasaklanmıştır. Biz o yasağı sizin başınıza çalıyoruz. Size anayasayı çiğneme hakkını kim veriyor. Bu ülkenin anayasasını size çiğnetmeyiz.

YANINIZA ABD’Yİ DE ALIN

Eleştirdiğimiz anayasaya bile sahip çıkmak zorunda kalıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir hukuk devleti mi? Nasıl cevap vermemiz gerekiyorsa öyle cevap veriyoruz. O kırıntıları bile kullandırmak istemeyen zihniyete karşı tavrımızı ortaya koyuyoruz. Sizin anayasaya uluslararası yasalara aykırı yasağınızı tanımıyoruz. Biz karşımızda işveren var biliyorduk maalesef ki işveren iki yıla yakındır sözleşme sürecinden bugüne yaşadığımız sıkıntıları, ekonominin alt üst oluşunu dikkate almayan, bugüne kadar taleplerimize kulak tıkadı. Bir gece vakti bizim karşımıza çıktılar. İşveren vardı şimdi de hükümet var. Yanınıza ABD’yi de bütün kapitalistleri alın. Biz sizinle mücadele etmeye varız.

NEDEN YASAKLIYORSUNUZ?

Cumhurbaşkanı sen neyin altına imza attığının farkında mısın? Bu firma Belçika firması. 1842 Euro asgari ücret. O gece yarısı attığınız imzaların farkında mısınız? Bakan dedi ki bu ülkenin asgari ücretli çalışmalarından kurtulmak için sendikalı olunmalı gerekir dedi. Sayın bakan grevi neden yasaklıyorsunuz? Neden bu insanların sendikalaşmanın en önemli adımı olan grev hakkının önünü kesmeye çalışıyorsunuz? Bu firmaya yapamadığımız iyilik kalmadı. Yeni yatırımlar yapacaklar. 42 bin tondan 86 bin tona çıkacak kapasiteye sahip olacak bu fabrika.

NEYE MAL OLURSA OLSUN…

Nasıl cesaret aldılarsa onlar da aynı gün greve çıkma kararı almışlar. İnsan olan burada grev varken orada iş başı yapmaz. Siz kimsiniz bize gözdağı vereceksiniz. Vicdanlı insanlar böyle zamanlarda ortaya çıkarması lazım. Birilerinin hoşuna gitsin diye böyle yapıyorlar. Biz sarayla aynı durumda olmayabiliriz ama geçmişte söylenen şeylerin nasıl yutulduğunu görüyoruz. Birleşik metal işçileri hiçbir baskıya boyun eğmezler. Bekaert çalışanları neye mal olursa olsun sonuna kadar yürümeye var mısınız?

BİR KİŞİ NE DERSE O OLUYOR

Buradan söylüyorum birimiz hepimiz, hepimiz birimiz içindir. Birimize bir şey gelirse bu fabrikayı başınıza yıkmayan namerttir. Bizim talebimiz 6 aylık yüzde 130’dur dedik. Benim önüme bunun yarısının da altında rakam koydular. Belçika’daki asgari ucret, saat ücreti olsun demiyorum 2 buçuk Euro’luk saat ücretinin 5 liraya çıkmasını istiyorum. Karşımızda engel koyan kim olursa olsun ister cumhurbaşkanı ister bakanlar biz yolumuza devam edeceğiz. Artık bu ülkenin yeni bir aydınlık toplumsal düzene ihtiyacı var. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Asgari ücret tespit komisyonu lav edildi. Bir kişi ne derse o oluyor.”