Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Partili Mustafa Soydabaş, Aracı’nın tankları için “yıkın” dedi

Kromu Klor’un kapasite artışı İzmit Belediye Meclisi’nde tartışıldı. AK Partili Mustafa Soydabaş, “Yetki sizde buyurun yıkın memlekete faydanız dokunsun”  dedi.

Kromu Klor’un kapasite artışı

İzmit Belediye Meclisi Temmuz Ayı Birleşimi, Başkan Fatma Kaplan Hürriyet’in İtalya’da olması nedeniyle Başkan Yardımcısı Yaşar Kardaş tarafından yönetildi. İzmit-Şirintepe (tapuda Yenimahalle) Mahallesi G23b.23d.3d-4c Uygulama İmar Planı Paftalarındaki 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi ilişkin kurum görüşünün oluşturulması ile ilgili İmar Komisyonu’nun 29.06.2022 tarihli raporu üzerine CHP’li Arsal Arısal bir konuşma yaptı.

KORUMA KLOR’UN BÜYÜMESİ

arsal arisalArısal özetle şunları söyledi: “İmar komisyonumuzda oy çokluğuyla geçti. Öncelikle AK Parti’nin imar politikaları genelde ve yerelde aynı. Kıyı Kanunu’nun 10 kere değişmesi ve kıyıların ranta kurban edilmesine neden oluyor. İzmit’e dahi gelmemiş bir heyet tarafından sulak alan sınırının değiştirildiğini gördük. İzmit- Derince arası liman için kurum görüşü istendiği görüldü.

Koruma Klor’un plan değişikliği kapasite artırımını gösteriyor. Yapılacak değişiklikle hukuksuzluk meşrulaştırılıyor. Komisyonda da yanlışa ‘Doğru’ demeyelim dedik. Koruma Klor’dan yetkilileri dinledik. Kapasite artışı olmadığını söylediler. 30 metrelik bir yapılaşma olduğunu söyledik. Fabrika yetkilileri dahi plan değişikliğinin yanlış olduğunu söyledi. Tanklar 15 metreden 30 metreye çıkarılacak.

NEMRUT’UN ATEŞİNE SU TAŞIYAN KARINCA GİBİ

AK Parti grubu olumlu görüş bildireceğini söyledi. Olumsuz görüş versek de bakanlık tarafından onay verilecekti. Biz sadece görüş bildirecektik. Nemrut’un ateşine karınca bir damla su taşıması gibi biz de yönümüz belli olsun diye olumsuz görüş belirttik. Mahvedilecek yer kalmasın diye olumsuz görüş verdik. Kıyıların kamu yararı gözetilerek korunmalı. AK Parti ve MHP grubu, fabrika yetkilileri bile olumsuz görüş verdiği dönüşüme onay verdiler. Biz emek veriyoruz. Size de bunu tavsiye ediyoruz.

AK PARTİ’DEN CEVAP

AK Partili Güliz Taştekin, “Bizden istenen bir görüştü. 18 farklı kurumla birlikte bizden de görüş istedi. İlave trafik durumuna baktık. Buraya iskeleye daha büyük gemilerin yanaşması isteniyor. Hatta gemi trafiği düşüyor. Bir ilave durumu var. Bahsedilen alan AK Parti döneminde bu hale gelmemiş. Biz İzmit Belediyesinde kalan dolgu alanının yasallaşmasına görüş verdik.” Dedi.

SOYDABAŞ’TAN FLAŞ ÇIKIŞ

Ruhsatsız tanklar var. Yetkili de sizlersiniz. Yıkabilirsiniz. Tesisler 99’dan beri var. Şu an yasallaşmış değil. Tankları kaldırın memlekete bir faydanız olsun.” dedi.

Oy çokluğu ile madde kabul edildi.