Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Alaaddin Sarı: Benim bir hayalim var

Lastik-İş Sendikası 29. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkan Alaaddin Sarı, “Lastik İş birbirine daha çok kenetlenmiş bir şekilde varlığını sürdürmektedir. Benim bir hayalim var. Biz sendika olarak nitelikli bir okul kurmak istiyoruz” dedi.

Lastik-İş Sendikası 29. Olağan

Lastik-İş Sendikası’nın 29. Olağan Genel Kurulu bugün gerçekleştirildi. İstanbul Pendik’te bulunan The Green Park Otel’de yapılan genel kurula Mevcut başkan Alaaddin Sarı ve yönetiminin yeniden aday olduğu kongrede 190’ı Kocaeli’den olmak üzere toplam 300 delege oy kullanacak. Kongreye DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Türk-İş Sendikası Marmara Bölge Başkanı Adnan Uyar, Tekstil İş Sendikası Genel Başkanı Kazım Doğan, Gıda İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Maden-Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün, Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Genel İş Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, AK Parti Kocaeli eski il başkanı, milletvekili aday adayı Mehmet Ellibeş, CHP Kocaeli eski İl Başkanı milletvekili aday adayı Harun Yıldızlı, MHP Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş, Kocaelispor eski kulüp başkanı Serhan Gürkan, dernek üyeleri ve sendika üyeleri katılım sağladı.

“TÜİK GÜVENİLİR OLMALIDIR”

Kocaeli Fikir Gazetesi’nden Beyza Avcı’nın haberine göre Genel Başkan Alaaddin Sarı, genel kurulda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Deprem ile birçok canımızı kaybettik. Depremlerden ders aldığımızı düşünüyorduk ama almadığımızı gördük. Bugün konuşmalarımı TUİK verileri üzerinden yapacağım. Ama TÜİK’in verilerine artık güven kalmadı. Son 1 yılda enflasyon uçtu ve TUİK ne yapacağını şaşırdı. Bu verileri nasıl saklayacağını bilemedi. Gerçek verileri açıklamak yerine hesap oyunları yaptı. Güvensizlik olunca enflasyon değerlerine göre yapılan tüm toplu iş sözleşmeleri yeniden değerlendirildi. Cebimizdeki yangın TÜİK’in açıkladığın rakamların iki üç katı. TÜİK bu ülkede iş barışını bozmak için mi var? Ülkemizde grevler artıyor. TÜİK’in bu durumda etkisi var. TUİK güvenilir olmalıdır.

“BU GERÇEKLERİ YÜZÜNE VURMAK ZORUNDAYIM”

Bu ülkede ekmek 6 lira ev kiralara 15-20 bin liradan başlıyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle artışlar gözükmüyor. Emekçiler olarak alım gücümüz her geçen gün azalıyor. Asgari ücret 1 ay sonra açlık sınırının altında kalıyor ve önemi kalmıyor. Her geçen gün yoksullaşıyoruz. Ekonomi büyüyor ama işçilerin gelirleri büyümüyor. İşçiler yoksullaşıyor. Yoksullaştıran bir büyüme yaşıyoruz. Böyle bir toplumsal yükselişi yok sayıyorum. Bu düzen değişene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Ülkemizdeki enflasyonun artışı ile birlikte ücret artışının bir önemi olmamıştır. Son dönemde enflasyonu TÜİK hep düşük göstermeye çalıştı. Bu nedenle ücretlere yansıma olmadı. Bu gerçekleri yüzüne vurmak zorundayım. Onlar işçilerin yoksullaşmasını ve zenginlerin daha zengin olmasını sağlıyor. Ülkemiz sosyal ve ekonomik açıdan sorunları olan bir ülkedir. Bu sorunlar giderek artıyor. Bu yoksullaşma en çok emekçileri etkilemiştir. Yoksullaşma süreci son 3 yıldır büyük bir hız kazanmıştır. Bu süreç toplumsal sözleşmenin barış içinde anlaşmasını zorlaştırmıştır. Böyle bir mücadelenin başarılı ile sürdürmeliyiz. İnsan onuruna yakışan bir yaşam yaşamalıyız.

“NİTELİKLİ BİR OKUL KURMAK İSTİYORUZ”

Böyle bir düzen sürdürülebilinir mi? Türkiye’de acilen yaşanabilir emeklilik gündemi oluşturulmalıdır. Dünyamız her anlamda değişim geçiriyor. Bu sistem ile çocuk emeğenin sömürülmesi, iklim sorunu, gelir eşitsizliği geldi. Bizi Avrupa’nın Çin’i yapmaya çalışıyorlar. Biz bu düzeni reddediyoruz. Örgütlü mücadeleyi yükseltmek zorundayız. Sosyal devlete ulaşmak zorundayız. İşçiler aç açıkta kalmış, insan haklarıymış bunların önemini düşünmüyorlar. Bu sendika ile bu düşünenlere karşı çıkmalıyız. Biz hiçbir zaman özgürlüklerin kısıtlanmasına izin vermeyeceğiz. Bizler demokrasi içinde yaşamak istiyoruz. Lastik İş her zaman onurla yaşamak için mücadele verecektir. Yükü işçilerimizin üstüne yıkmak isteyenlere karşı çıktık. Çıkmak zorunda olduğumuz grevleri başarı ile sonuçlandırdık. Lastik İş birbirine daha çok kenetlenmiş bir şekilde varlığını sürdürmektedir. Benim bir hayalim var. Biz sendika olarak nitelikli bir okul kurmak istiyoruz. Bizim başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. İşçilerin ekonomik hakları için sürdürülen hakların ele alınması gerekiyor. Hep birlikte geleceğe yürümeliyiz. Daha iyi toplu sözleşmeler için yeni bir başlangıç olacağına inanıyorum.”

arzu cerkezoglu