Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Atıl arazilere buğday ekildi!

Körfez Belediyesi, atıl durumdaki köyler bölgesindeki 16 dönüm araziye ‘sertifikalı buğday tohumu’ ekti. 16 dönümün 3,5 dönümünde belediye tarafından atıklardan elde edilen kompost kullanıldı

Körfez Belediyesi, atıl durumdaki

Körfez Belediyesi, atıl durumdaki köyler bölgesindeki 16 dönüm araziye ‘sertifikalı buğday tohumu’ ekti. Sevindikli, Sipahiler ve Şemsettin Köyü’ndeki parça parça toplam 16 dönümü bulan arazide tohumlama gerçekleştirilirken, 3,5 dönümlük alanda ise belediye tarafından dal ve yapraklar ile Pazar atıklarından elde edilen kompost gübre kullanıldı.

20 TON KOMPOST SERİLDİ

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma ile ilgili bilgi veren yetkililer, “Atıl durumdaki arsalarımıza ‘sertifikalı buğday tohumu’ ekimi gerçekleştirdik. 16 dönüm arazinin 3,5 dönümünde dal, yaprak ve Pazar atıklarından elde ettiğimiz kompost gübre kullandık. Toplamda 20 ton kompost serimi gerçekleştirdik.

VERİM İNCELENECEK

Hasat döneminde de 3,5 dönümlük elde ettiğimiz alandaki verim ile diğer alanlardaki verimi karşılaştıracağız. Eğer sonuçlar verimli çıkarsa çiftçilerimize de kompost gübre teminini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

KOMPOST SERİMİ 1