Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakaert’te direniş büyüyor! Adnan Serdaroğlu Kocaeli’ye geldi…

Bekaert’te baş temsilcinin işten atılmasının ardından dün başlayan eylemler devam ediyor. Bugün, Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve sendika yöneticileri ve işçiler fabrika önünde eyleme destek verdi.

Bekaert’te baş temsilcinin işten

Birleşik Metal-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Bekaert fabrikasında işçiler artan enflasyon ve alım gücünün düşmesi nedeniyle ek zam talebinde bulunmuştu. Sendikanın işveren temsilcileriyle sürdürdüğü görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine ek zam eylemleri başladı, işçiler yemek ve çay saatlerine sloganlarla toplu şekilde çıkarak taleplerde bulunurken dün iş yeri baş temsilcisi işten atıldı. Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, genel başkan yardımcıları, şu başkanları desteğe geldi.

ŞUBELERE BAĞLI İŞÇİLER DESTEĞE GELDİ

Bunun üzerine işçiler vardiyalarından çıkmayarak fabrikada kaldı. Bugün eylem yapan işçilere destek için Kocaeli şubesine bağlı tüm iş yerlerinden işçiler destek için fabrika önünde toplandı. Siyasi partilerden temsilciler de işçilere destek için geldi.

GENEL BAŞKAN KONUŞTU

Genel Başkan Serdaroğlu, fabrika önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yine bir saldırıyla karşı karşıya kalan ve saldırıya direnişle cevap veren Bekaert işçisini selamlıyorum. Bekaert’te aynı şeyler deneniyor. İşçinin sabrını taşırıyorlar. Daha önce de 9 arkadaşımızın çıkışı verilmiş direnişle karşılaşmışlardı. İşçi direncini ortaya koyuyor. Sayın Vali de bizi görüşmeye çağırmış. Gidip anlatacağım.

“TAHAMMÜLLERİ YOK”

İşçiler, diğer fabrikalarla kıyaslandığında alım gücünü düşük görüyor. Her kurum kendine göre enflasyon açıklıyor. Alım gücündeki düşüklüğe karşı zam talebinde bulunuyor. Bunu kimse yadsımıyor. İktidar dün enflasyonu yüzde 4’lerde açıkladı. Biz bunların telafisi için iyileştirme talebinde bulunduk. Bu talep hep ötelendi. Belçika’dan haber bekliyorlar. Arkadaşlarımız kimseye zarar vermeden slogan attı yürüyüş yaptı. Buna bile tahammülleri yok. Yemekhanede atılan bir slogan nedeniyle işten çıkarma oldu.

“KAVGADAN KAÇMAYIZ”

Buranın iki fabrikası var. Diğer fabrikada sendika kılığına girmiş bir şebeke var. Bir gün gelecek Çelik-İş bu işçilere hesap verecekler. İşe giriş ücretlerini düşürdüler. Sesleri çıkmadı. Bu iki fabrikanın birleştirilmesi söz konusu. O şebeke tarafından ortaya konulan düşüncelerden kaynaklanıyor. İki taraf da bende olsunlar diye hesap yapıyor. İşveren de tercihini onlardan kullansınlar diye her şeyi vaat ediyorlar. İşveren yanlış yolda. Bir baştemsilciyi işten atmak o sendikaya savaş ilan etmektir. Bizi kavgaya davet ederseniz biz bundan kaçmayız. Bakın o sendikanın aklıyla hareket edilmez. Biz üretim yapmak istiyoruz. İşveren durdurdu üretimi. Biz arkadaşlarımızı sarı yandaş sendikalara teslim etmeyiz. Diğer fabrikadaki arkadaşların birleşmede Birleşik Metal’i tercih edeceğini biliyorlar onun için bu yöntemlere başvuruyorlar. İşverene sesleniyorum yanlıştan dönün. İşçi çıkarılmasına baş temsilci çıkarılmasına izin vermeyiz.”

Atılan sloganlar sonrası fabrika içindeki işçiler fabrikada kalmaya devam etti.