Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başiskele’de mega yat üretecekler!

Turquoise Shipyard Yat ve Gemı̇ Sanayi Anonı̇m Şirketi, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde yılda 4 mega yat üretecek yeni bir tesis kurmak için kolları sıvadı.

Turquoise Shipyard Yat ve

ugurTurquoise Shipyard Yat ve Gemı̇ Sanayi Anonı̇m Şirketi, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde yılda 4 mega yat üretecek yeni bir tesis kurmak için kolları sıvadı. Söz konusu şirket yaklaşık 10 milyon TL’lik yatırımla Kocaeli Serbest Bölge A.Ş.’de (KOSBAŞ) üretim tesisini hayata geçirecek. Başiskele’den dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç edilecek olan mega yatların üretileceği tesisle ilgili ÇED süreci başladı. Eba Çevre Danışmanlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi tarafından hazırlanan ÇED raporu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne sunuldu.

50 METREYE KADAR YAT ÜRETECEK

Söz konusu projenin Kocaeli Serbest Bölgesi (KOSBAŞ) 3 Ada, 12 Parsel (tapunun Sepetlipınar mevkii G23-C-03-D-2-A pafta, 909 ada, 1 parsel numarası ) numarasına kayıtlı 15.104,70 m2 yüzölçümlü alan üzerinde inşa edileceği ve 1.525,59 m2 kapalı alana sahip olacağı öğrenildi. Firma projesini hayata geçirdikten sonra “mega yat mamul kabuk üretimi (donatımlı ve donatımsız megayat ve tekneler)” yapacak ve “mega yat mamul kabuk depolama” faaliyetini sürdürecek.

UMMAN VE İSVEÇ ORTAKLIĞI

Tesiste tek vardiya 8 saat 300 gün çalışılacak. 50 metreye kadar yat üretimi gerçekleştirecek olan tesis özel siparişle de çalışacak. Söz konusu şirket 7 ortaklı bir yapıya sahip. Şirketin yönetim kurulu başkanı Ummanlı Usama Mohamed Ali Al Barwani. Ummanlı Said Saleh Saud Al Jabri, İtalya’da ikamet eden Uğur Burak Akgül, İsveçli Patrik Christian Bengt Won Sydow, Başiskele’de ikamet eden Ahmet Alsar, Ziya Levent Öztürk ve Taylan Salgür de şirket ortakları olarak görülüyor.

KOSBAS Turquoise Shipyard Yat ve Gemi̇ Sanayi