Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bayer’de işçilere rekor zam: En düşük maaş 102 bin lira oldu!

Gebze’de bulunan Bayer İlaç Sanayi Şirketi ve Petrol İş Sendikası arasında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı. Yapılan anlaşma kapsamında işçiler, 102 bin liralık ücret hakkı elde etti.

Gebze’de bulunan Bayer İlaç Sanayi Şirketi ve Petrol İş Sendikası

ozel haberGebze’nin Barış Mahallesi Anibal Caddesi’nde faaliyetlerini sürdürmekte olan Bayer İlaç Sanayi Şirketi ile Petrol İş Sendikası arasında bir süre önce başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı. 39 işçiyi yakından ilgilendiren sözleşme kapsamında taraflar brüt 102 bin liralık anlaşmaya imza atarken, işçilerin sosyal haklarla birlikte alacağı ücret 176 bin liraya yükseldi.

KİMLER KATILDI?

İşçi ve iş veren temsilcisi arasında yapılan görüşmeye Petrol İş Sendikası Gebze Şubesi yöneticileri ve Bayer Türk Kimya yönetim ekibi katılarak sözleşmeye imza attı. Törene Genel Başkan Süleyman Akyüz, Genel Sekreter Ahmet Baranlı, ve diğer sendika yetkilileri ile Bayer Türk Kimya’nın İK Direktörü Osman Demirel ve Fabrika Müdürü Ali Gürgen gibi şirket yetkilileri katıldı.

Sivan Kirmizicicek“176 BİN LİRAYA KADAR ÇIKIYOR”

TÜRK İŞ’e bağlık Petrol İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şivan Kırmzıçiçek Bağımsız Kocaeli’ye açıklamalarda bulundu. Kırmızıçiçek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bayer İlaç Fabrikası ile geçen hafta sözleşme imzaladık. 39 işçiyi ilgilendiren sözleşmede brüt ücret olarak 102 bin liralık ücrete imza attık ancak sosyal haklarla birlikte bu ücret 176 bin liraya kadar çıkıyor.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tutuklu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve oğlu Gökhan
Sıradaki Haber Fatma Kaplan Hürriyet’in gözaltına alınmasına neden olan süreç nasıl başladı?