Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bekaert eylemine siyasi partilerden destek!

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Bekaert İzmit Çelik Kord Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine bağlı iş yerlerinde grev yasaklandı. Bu karar sonrası işçiler eyleme başladı. Eylem yapan işçilere CHP, TİP ve EMEP de destek verdi.

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Bekaert İzmit Çelik Kord Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine ait Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki işyerinde Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından alınan grev kararı ile Bekaert Kartepe Çelik Kord Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine ait Kocaeli’nin Kartepe ilçesindeki işyerinde Özçelik-İş Sendikası tarafından alınan grev kararı, “milli güvenliği bozucu nitelikte” görüldüğünden 60 gün süreyle ertelendi.

SİYASİ PARTİLERDEN DESTEK

Karar fabrikalarda büyük tepki topladı. İşçiler iş bıraktı ve eyleme başladı. Birlşik metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da Kocaeli’ye gelerek işçilerin eylemlerine katıldı. Serdaroğlu çok sert mesajlar verdi. Siyasi partilerden Türkiye İşçi Partisi, Emek Partisi ve CHP Kocaeli İl Örgütü eylem yapan işçileri ziyaret etti. CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, eylem alanında yerini aldı.

4692f9ec 073c 4e6f a780 3a8c5ebd479b be4f595b c77a 40ae 9b6d cfac13a7ea2c