Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bekaert İzmit Fabrikası’nda grev başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş’in Bekaert Çelik’in iki fabrikasında aldığı grev kararlarını ‘millî güvenliği bozucu nitelikte olduğu’ iddiasıyla 60 gün ‘ertelemesi’ tepki çekmişti. Birleşik Metal İş Sendikası bugün direnişe başladı. Sendika üyeleri hem toplu iş sözleşmesi sürecinde patronun uzlaşmadan uzak tavırlarına hem de Erdoğan’ın grev erteleme kararına direniyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşik Metal-İş

İzmit’te yer alan Bekaert fabrikasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkanmıştı. Patronun uzlaşıdan uzak tavrı sonrasında yetkili sendika Birleşik Metal İş ve Özçelik-İş sendikaları grev kararı aldı. İzmit’te yaklaşık 400 işçi Birleşik Metal İş öncülüğünde greve hazırlanıyordu. Grev için 13 Aralık Salı günü saat 13.00’ü işaret eden yetkililer gece yarısı aldıkları haberle neye uğradıklarını şaşırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan karar gereği sendikanın greve çıkması yasaklandı.

Adnan SerdarogluERDOĞAN’DAN YASAK GELDİ

Önceki yıllarda da Bekaert fabrikasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde pek çok sıkıntı yaşanmıştı. Ancak bu defa işçilerin ve sendikaların hiç beklemediği bir anda grev yasaklama kararı geldi. ‘Milli güvenliği’ tehdit ettiği gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yasaklanan işçi grevi kısa sürede ülke gündemine oturdu. Pek çok siyasi söz konusu grev yasağını kınayan açıklamalar yaptı. Birleşik Metal İş Sendikası ise yasaklama kararı sonrasında geri adım atmadı. İşçiler ve yöneticiler fabrika önüne grev pankartını astı.

ÇOK SERT KONUŞTU

Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu fabrika önünde tarihi bir mücadele başlattıklarını söyleyerek, “Bugün verilen mücadelenin önemi çok daha farklıdır. Aylardır işverene karşı bir hak mücadelesi veriyorduk. Bugün prosedürümüzün son aşaması olarak grev başlangıç süresine girmişken karşımızda başka birileri daha belirdi. Dediler ki; ‘Hayır greve çıkamazsınız’ dediler. Yemediler içmediler, gece yatmadılar uyumadılar 3’te bize tebligat getirdiler. Dediler ki ‘Milli güvenlik gereği sizin greviniz’ yasaklanmıştır” ifadelerini kullandı.

Bekaert Izmit