Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bekaert İzmit çalışanlarına çağrı!

Bekaert İzmit Fabrikası’nda Birleşik Metal İş Üyesi işçiler TİS anlaşmazlığı nedeniyle bir süredir grevdeydi. Grev yasağına rağmen direnen işçilerin taleplerini kabul eden işveren Kartepe fabrikasındaki anlaşmayı anlatan bir metinle İzmit çalışanlarını grevi sonlandırmaya çağırdı.

Bekaert İzmit Fabrikası'nda Birleşik

Bekaert İzmit Fabrikası’nda Birleşik Metal İş Üyesi işçiler TİS anlaşmazlığı nedeniyle bir süredir grevdeydi. Grev yasağına rağmen direnen işçilerin taleplerini kabul eden işveren Kartepe fabrikasındaki anlaşmayı anlatan bir metinle İzmit çalışanlarını grevi sonlandırmaya çağırdı. Fabrika genel müdürü Hakan Saner bir açıklama yayınlayarak anlaşmanın şartlarını açıkladı. Saner2in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Günümüz hayat şartlarında aile geçindirmenin zorluklarının farkındayız ve bu zor durumdan çıkmanın ilk ve en önemli koşulunun da üretmek olduğunun bilincindeyiz.

Hem çalışanlarımızın hem de başında bulunduğumuz işletmenin karşılıklı çıkarları doğrultusunda yönetim ekibi olarak elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Bu bağlamda İzmit fabrikamızla eşdeğer üretim yapan Kartepe fabrikamızda çalışan arkadaşlarımızla antlaşma sağlamıştır.

Şirketimiz içinde bulunduğu bu zor rekabet şartlarına rağmen verebileceği en yüksek ücretleri vermiş olup, Kartepe fabrikamıza verilen tüm imkanların aynısını Bekaert İzmit fabrikamızda da  vermeye hazırız.

İlk 6 ay için ortalama saat ücretlerini 80 TL’ye yükseltmiş bulunmaktayız.

Bu artış ilk 6 ay için %81.5 olmuştur.

Bu durumda çalışanlarımızın sosyal haklar dahil ortalama Aylık brüt ücreti 25.500.-TL olmuştur. Ayrıca  her bir çalışanımıza aylık net 800.-TL alışveriş çeki verilmektedir.

Bununla birlikte diğer altı aylık dilimlerimiz için saat ücretlerimize enflasyonun üzerine ilave olarak %2 eklenmiştir. Tüm sosyal haklarımıza %100 oranında artış yapılmıştır.

İlave olarak tüm aile bireylerine özel sağlık sigortamız devam edecektir.

Fazla mesai uygulamız yasal oranların 2 katı olarak uygulanmaktadır.

Genel olarak metal sektöründe uygulanan 6 gün çalışma karşılığında 1 gün dinlenme bizim fabrikamızda 6 gün çalışma 2 gün dinlenme şeklinde uygulanmaktadır.

İçinden geçtiğimiz bu zor süreçte, ücret ve sosyal haklara yapılan bu artışların tüm Bekaert İzmit mavi yaka çalışanları ve aileleri  tarafından tekrar değerlendirilmesini bekliyoruz.

Diğer taraftan bu kanun dışı eylemin ivedilikle bitirilmesini ve üretime başlamanızı bekliyoruz.

Üretebilirsek var olacağız. Ülkemiz için, kendimiz ve ailemiz için üretmeye mecburuz.

FABRİKANA, MAKİNENE, İŞİNE, EKMEĞİNE,GELECEĞİNE SAHİP ÇIK.

2022 yılının son günlerinde mutlu ve huzurlu olmayı ve 2023 yılına yeni umutlarla girmeyi diliyoruz.”