Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Birleşik Metal-İş Kocaeli’den Bekaert İzmit’e teklif

Bekaert İzmit Yönetimi, grevde olan Birleşik Metal İş Sendikası’nda örgütlü işçiler için artışa gittiğini duyurdu. Sendika ise işverene yeni bir teklifte bulundu. Birleşik Metal-İş Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik, “Kabul etmiyor arkadaşlarımız. Bizim de onun karşısında teklifimiz oldu işverene. İşverene değerlendirmesini yapıyor” dedi.

Bekaert İzmit Yönetimi, grevde

Nazim Ozgun Erbulan 1Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından grev erteleme kararı alınan Bekaert İzmit Fabrikası’nda işçilerin grevi 16’ncı gününde devam ediyor. Dün Bekaert İzmit Genel Müdürü Hakan Saner imzalı basın bildirisinde Bekaert işçilerine yeni bir artışa gidildiği duyuruldu. İlk 6 ay için ortalama saat ücretlerini 80 TL’ye yükseltildiği, ilk 6 ay için yüzde 81,5 artış olduğu belirtildi. Ayrıca bildiride, “Şirketimiz içinde bulunduğu bu zor rekabet şartlarına rağmen verebileceği en yüksek ücretleri vermiş olup, Kartepe fabrikamıza verilen tüm imkanların aynısını Bekaert İzmit fabrikamızda da vermeye hazırız” ifadelerine yer verildi.

Telat Celik“VALİLİK İŞVERENLE KONUŞSUN”

Bağımsız Kocaeli’ye konuşan Birleşik Metal-İş Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik, Bekaert’in teklifini işçilerin kabul etmediklerini belirterek, “Kabul etmiyor arkadaşlarımız. Bizim de onun karşısında teklifimiz oldu işverene. İşverene değerlendirmesini yapıyor” dedi. Valiliğin sürecin bitirilmesi yönünde uyarılarda bulunduğu iddiasıyla ilgili de konuşan Çelik, “Vali tabi ki şehirde huzur ister. Valilik işverenle konuşsun. Başkasına biçtiğini gömleği bize giydirmeye çalışmasın” dedi.