Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir alacaklarını tahsil etmemiş!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılında tahakkuk ettirdiği pek çok alacağını tahsil edemediği öğrenildi. Sayıştay denetçileri kimi kalemlerde tahsilat oranının yüzde 3.62’ye kadar düştüğünü belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 2022

ugur

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılında tahakkuk ettirdiği pek çok alacağını tahsil edemediği öğrenildi. Sayıştay denetçileri kimi kalemlerde tahsilat oranının yüzde 3.62’ye kadar düştüğünü belirtti. Sayıştay denetçileri tarafından hazırlanan 2022 raporunda konuyla ilgili şu ifadeler yer aldı: “Kurumun 2022 yılı hesabının incelenmesi neticesinde; Bütçe Gelir Kesin Hesap Cetvelinde önemli görülen ancak tahakkukun tahsilata dönüşme oranı düşük kalarak gelecek yıla devreden bazı gelir kalemleri aşağıda gösterilmiştir.

– İlan ve Reklam Vergisi Tahsilat Oranı %30,12

– Çevre Kirliliğini Önleme Gelirleri Tahsilat Oranı %0

– Mahalli İdareler Kurumlar Hasılatı Tahsilat Oranı %3,62

– Ecrimisil Gelirleri Tahsilat Oranı %17,78

– Diğer Taşınmaz Kira Gelirleri Tahsilat Oranı %34,73

– Maden İşletmelerinden Alınan Paylar Tahsilat Oranı %0

– Para Cezaları Tahsilat Oranı %58,72

Kamu idaresi belediye alacaklarının tahsili için gereken işlemlere başlanıldığını bildirmiştir. Sonuç olarak, tahakkukun tahsilata dönüşme oranları düşük seviyede kalan gelir kalemleri için takip ve tahsil işlemlerinin mevzuata uygun şekilde yapılmasının uygun olacağı düşünülmektedir.”