Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir kayak pisti yapacak!

“Yeni Yüzyıl Yeni Merkezi’nde gerçekleştiren Ak Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, Kartepe’de inşa edilen teleferiğin zirve durağı olan Kuzuyayla’da 4 kayak pisti inşa edileceğini söyledi.

“Yeni Yüzyıl Yeni Merkezi’nde

ugurAk Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın’ın “Yeni Yüzyıl Yeni Kocaeli” temalı 31 Mart 2024 Seçim Beyannamesi Toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriyor. Ak Partili siyasetçilerin tam kadro katıldığı programda MHP Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş ve MHP’liler de ilgi gösterdi. Saat 14.00’te başlayan programa Başkan Tahir Büyükakın eşi Doç. Dr. Figen Büyükakın’la birlikte katıldı. 1.200 kişilik Akçakoca Salonu tamamen dolarken salona sığmayan vatandaşlar için fuaye bölümüne dev ekran kuruldu.

GEBZE-ADAPAZARI ARASINA BANLİYÖ HATTI

Saat 14.15’te sahneye çıkan Tahir Büyükakın gerçekleştirdiği sunumda şu ifadelere yer verdi: “Bizim Adapazarı ile Gebze arasında çalışacak Marmaray gibi bir hat inşa etmemiz mümkün. Fakat yüksek hızlı tren burada seyrederken sizin böyle bir işi yapmanız mümkün değil. Kentin kuzey kesiminde yeni bir yüksek hızlı tren hattı inşa edilecek. O bölgeye yüksek hızlı tren hattı taşındığında mevcut hattımızda Körfez Ray olarak yeni bir banliyö hattını oluşturacağız.

FUAR ALANI TAŞINACAK

Sivil toplum kuruluşlarımız için bir merkez olacak burası aynı zamanda. Deniz kenarındaki yeşil alanları ile burası genci yaşlısıyla kent halkının buluşacağı bir yer olacak. İnterteks Fuar Alanı’nı da Kartepe’de inşa edeceğimiz şu anda uygulama proje hazırlığı devam eden alana taşınacak. Burada 2 bin kişlik bir kongre merkezi inşa edilecek. Büyük bir otel de bu alana kazandırılacak. Kısım kısım ihale edile edile devam edecek önümüzdeki dönemde.

KUZUYAYLAYA KAYAK PİSTİ

Kuzuyayla Tabiat Parkımızı genişleteceğiz. Yeni etap ile büyük bir rekreasyon alanı yaratacağız. Burada biliyorsunuz teleferiğin de bir ayağı mevcut. Teleferiğin de eli kulağında. Martın ilk haftasında bineceğiz teleferiğe 50 yıllık hayaldi, o da gerçek oldu. Kuzuyayla’da 4 kayak pisti, 2 telesiyej hattı inşa edeceğiz. Bunlar hayal değil. Bunların hepsinin projesi var. Hepsi yatırıma hazır.”