Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir kiracılarını idare etmiş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik sıkıntıların yaşandığı son yıllarda kiracılarını idare ettiği, ödemeler konusunda baskı uygulamadığı öğrenildi. Sayıştay raporlarına yansıyan konuyla ilgili belediye yasal müeyyidelere uyulacağını belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ekonomik

ugurKocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik sıkıntıların yaşandığı son yıllarda kiracılarını idare ettiği, ödemeler konusunda baskı uygulamadığı öğrenildi. Sayıştay raporlarına yansıyan konuyla ilgili belediye yasal müeyyidelere uyulacağını belirtti. Konuyla ilgili Sayıştay denetçileri 2022 raporlarına şu ifadeleri not düştü; “Kiralama dosyaları ve kira gelirlerine ilişkin yapılan incelemede; kirasını vadesinde ödemeyen işletmeler için mevzuatta ve ihale şartnamelerinde öngörülen işlemlerin yapılmadığı ve müeyyidelerin uygulanmadığı görülmüştür.

İCRA TAKİBİ YAPILMADI

Kira gelirlerinin tahakkuku, tahsili ve takibine ilişkin İdarenin yapmış olduğu işlemlerin ve kayıtların incelenmesi neticesinde; 2022 yılında ve önceki yıllarda tahsil edilemeyen kira alacakları olduğu halde İdarece temerrüde düşen kiracılarına yukarıda bahsedilen mevzuat hükümleri çerçevesinde sistematik olarak yazılı ihtarda bulunulmadığı, kira borcunu geç ödemeyi veya ödememeyi alışkanlık haline getiren bazı kiracıların kira sözleşmelerinin feshedilmediği, taşınmazdan tahliyelerinin yapılmadığı, kira alacaklarının bir kısmı için icra takibi yapılmadığı ayrıca beş yıllık kira süresini aşan kiracılar için beş yılın sonunda, yeni kira yılında uygulanacak kira bedelinin günün şartları ve ilin gelişimine uygun olarak yeniden belirlenmesi için dava veya anlaşma yoluna gidilmediği tespit edilmiştir. Kamu idaresi, taşınmaz kiralarının takibi için gereken hukuki süreçin başlatılacağını bildirmiştir. Kirasını vadesinde ödemeyen işletmeler için mevzuatta ve ihale şartnamelerinde öngörülen işlemlerin yapılması ve müeyyidelerin uygulanması sağlanmalıdır.”