Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çayırova Belediyesi’nde grev kararı!

Hizmet-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Çayırova Belediyesi’nde 567 işçi toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılamaması üzerine grev kararı aldı.

Hizmet-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu

Çayırova Belediyesi’nde Hizmet-İş Sendikası’na üye 567 işçi ilgilendiren toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlanamadı. YERELSEN ile Hizmet-İş Sendikası’nın neticeye varamama üzerine bugün grev oylaması yapıldı. Grev oylamasına katılan 449 işçiden 44’ü grev için evet oyu verdi.

İDRİS ERSOY AÇIKLADI

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, “Yaklaşık 3 ay önce başladığımız toplu iş sözleşmesi sürecinin yasal oylamasını bugün yaptık. İşçi arkadaşlarımız toplu iş sözleşmesi yüksek hakem kuruluna göndermemek için grev ‘evet’ dediler. Zaten 2 yıldır yüksek hakem kurulunun gönderdiği yüzde 4’lerle mağdur oldular. Bir daha bu mağduriyeti yaşamamak toplu iş sözleşmesi masada  imzalanması için emeklerinin alın terlerinin karşılığını almak çoluk çocuklarının geleceği için güçlü bir irade ortaya koydular. Bundan sonra yasal olarak grev uygulaması kararı almadan inşallah işverenlerimizle masada işçi arkadaşlarımızın yüzünü güldürecek şekilde hep beraber imzalarız” dedi.

cayirova grev