Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çenesuyu’nda işçi maaşları için Zeki Aygün neyi bekliyor?

Hizmet iş Sendikası ile Çenesuyu AŞ şirketi arasında devam eden toplu iş sözleşme görüşmesinde bugün de ücret teklifi yapılmadı.           

Hizmet iş Sendikası ile

Hizmet iş Sendikası ile Çenesuyu AŞ arasında 68 işçiyi ilgilendiren sözleşme görüşmesinde yasal görüşme süresinde sona doğru gelinirken henüz ücret teklifi yapılmadı . Sözleşme süreci ile ilgili açıklama yapan Hizmet iş sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, şunları söyledi: “Çenesuyu AŞ ile devam eden sözleşme görüşmesinin 2 aylık yasal süresi bitiyor, henüz  işveren bize bir ücret teklifi yapmadı.

“DOĞRU BULMUYORUZ”

İşçilerimizin  artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında ücretleri eridi. Ücret teklifi yapılmaması ve sürecin uzamasını doğru bulmuyoruz. İşveren, enerji giderlerinin fahiş artışı, ham madde fiyatlarının dolar kurundan bağımsız bir şekilde % 150 artması ve fiyatların geri çekilmemesi yüzünden maliyet artışlarının  özel sektör gibi fiyatlara yansıtılmadığı belirterek önlerini göremediklerini söylüyor.

Evet bunların hepsi doğru olabilir. Ancak bizim ücretimiz asgari ücret altında kaldı , arkadaşlarımız Çenesuyu AŞ Ülkemizde marka olması İçin gece gündüz çalıştı ve yeterince fedakarlık yaptı. Şimdi fedakarlık sırası işverende.”