Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cengiz Topel 1 ay boyunca işe yaramayacak!

Türkiye’nin hava trafiği yönünden

Türkiye’nin hava trafiği yönünden en önemli havalimanları arasında yer alan, Karadeniz kıyısındaki Trabzon Havalimanı pisti bakıma alındı. Yaklaşık 1 ay sürmesi beklenen bakım çalışmalarında pistte oluşan eğimler giderilecek. Havalimanı pistinde daha öncede 400’üncü metrede yaklaşık 30 metre karelik alanda eğim oluşmuştu. Uçakların iniş kalkış güvenliğini tehlikeye sokabileceği öngörülen eğimin ortadan kaldırılması için havalimanı pisti kısa süreli bakıma alınmıştı.

ATIL HALE GELECEK

Trabzon Havalimanı’nın kapatılması Kocaeli’yi de etkiliyor. Bilindiği üzere kentimizde Cengiz Topel isimli bir havalimanı mevcut. Ancak bu havalimanından sadece Trabzon’a uçuş yapılıyor. Diğer illere ve yurtdışına ise hiçbir tarifeli uçuş bulunmuyor. Trabzon Havalimanı’nın kapatılmasıyla birlikte kentimiz havalimanı olan Cengiz Topel de atıl hale gelecek. hiçbir tarifeli uçuş yapılmayacak olan Cengiz Topel Havalimanı sadece kargo uçaklarına hizmet verecek.

CENGİZ TOPEL NE ZAMAN AÇILDI?

2011 yılında sivil havacılığa açılan Cengiz Topel Havaalanı aradan geçen 9 yıl içerisinde 2 defa kapatıldı. AKP’nin bir dönem destek verdiği havaalanı son dönemlerde yalnız başına kaldı. Bir dönem Ankara aktarmalı Türkiye’nin dört bir yanına uçuş yapılan havaalanında bir süredir uçaklar sadece Trabzon için kalkıyor. Sadece tek bir kente uçuş yapılan havalimanımız Trabzonlulara hizmet veriyor, diğer kentlere uçmak isteyen vatandaşlar havalimanını kullanamıyor.