Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Kandıra: Esnaf kan ağlıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kandıra İlçe Örgütü esnafın sorunlarıyla ilgili detaylı bir açıklama yayınladı. Açıklamada sorunlar detaylıca ele alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kandıra İlçe Örgütü esnafın sorunlarıyla ilgili detaylı bir açıklama yayınladı. Kandıra ilçe örgütünün açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

KAHVEHANELER:

İlçemiz genelinde 165 Kahvehane, Kıraathane ve Çay ocağı bulunmakta olup, Kahvehaneler ve Kıraathaneler kapatıldı, işyeri sahipleri ve çalışanlar ile ilgili bir destek açıklanmadı kapatılan bu işyerlerinde KİRA, VERGİ, SGK ve KREDİ ödemeleri işyeri sahiplerinin ve çalışanların yaşamsal giderleri ne olacak sorusu ayyuka çıkmıştır.

ÇAY OCAKLARI:

İşyeri sahiplerine yalnızca dışarıya servis yapma izni verildi, bu koşullarda esnafa çay dağıtarak elde edecekleri kazancın yeterli olmadığı dile getirilmektedir. Bunun yeterli olmadığını düşünen bazıesnaflar işyerlerini kapatmayı düşünmektedirler.

LOKANTA – KAFE:

Açılış saatleri sabah 10.00 akşam 20.00 olan yalnızca paket servis yapabilmekte olan esnaf lokantalarında sabah 10’da çorba çıkartmak nedenli doğru bir karar. Bu sebepler ışığında Lokanta sahibi esnaflarımızın yalnızca paket servis yaparak giderlerini karşılayamadığı için personel sayısını azaltarak işyerlerini açık tutmaya çalışmakta. Bu ve benzeri işyerlerinde çalışmakta olan günü birlik çalışan personelin çalışamaması ve lokanta işletmecisi esnaflarımızın mali sorunlarına Devlet ne gibi çözüm sunacaktır veya sunmayacaktır.

OKUL SERVİSLERİ:

Okulların kademeli olarak açılacağı beyanından sonra taşımalı sistemde Okul servisi yapan esnafımız ihaleye girerek servis yapma hakkını kazanmış olup, Devletin belirlediği kriterleri yerine getirerek yapmış oldukları yatırımları şu an boşta durmakta. Okulların yeniden açılıncaya kadarki süreçte bu kapsamdaki esnafımız için, devlet ne gibi önlemler almıştır.

Dip Not: 2020- 2021 eğitim yılı içerisinde açılış başlangıcındaki Eylül ve Ekim aylarında yapılan taşıma ücreti hak edişleri okul servisi çeken esnafımıza ödenmemiştir. Bu konuda Devletin yapacağı şeyler

var mıdır yok mudur.

GENEL OLARAK:

İşini kaybeden geliri düşen esnafımızın çözüm önerileri ve talepleri, Esnaf Odasından öncülük bekliyoruz, Esnaf Odası yönetiminin guruplar halinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek sorunları belirleyip çözüm üretmesini ve esnafın sesi olmasını bekliyoruz. Büyük Şirketlere sağlanan vergi affının küçük esnafa da sağlanmasını Stopaj vergisinin kaldırılmasını. Kira yardımı yapılması.

SGK, BAĞKUR ödemelerinin ertelenmesi.

Ertelenen Kredilerin diğer taksitlere yayılmadan uzatılması.

Hibe destek verilmesi, verilemiyorsa faizsiz uzun vadeli kredi sağlanması, bu kapsamda esnafımızın siciline bakmaksızın tüm esnaflarımızın bu olanaktan faydalanmaları.